Ana SayfaEkonomiTÜSİAD Başkanı’ndan Merkez Bankası yorumu

TÜSİAD Başkanı’ndan Merkez Bankası yorumu

HABER MERKEZİ –  Merkez Bankası Başkanı Çetinkya’nın görevden alınmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaslowski, finansal istikrarı sağlamak için enflasyon hedeflemesi yapan bağımsız bir Merkez Bankası’na ihtiyaç olduğunu söyledi.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Anadolu Ajansı’na (AA) açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya’nın görevden alınarak yerine yardımcısı Murat Uysal’ın atanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kaslowski, finansal istikrar için enflasyon hedeflemesi yapan bağımsız bir Merkez Bankası’na ihtiyaç olduğunu söyledi.

 “Faiz indirip indirmeyeceğine Merkez Bankası yönetimi karar verir. Dünyada bize benzer ülkeler arasında en yüksek enflasyona sahip ülke olarak Merkez Bankası bağımsızlığına fazlasıyla özen göstermeliyiz. Finansal istikrarı sağlamak için enflasyon hedeflemesi yapan bağımsız bir Merkez Bankası’na ihtiyacımız var. Bu çok net.”

Ekonomi için risklerin devam ettiğini de belirten Kaslowski “Stratejik hedefimiz AB üyeliği konusunda ilerleme sağlanması bize ekonomi alanında ciddi ivmelenme ve kredibilite sağlayacaktır” dedi.

Previous post
TGS'den SETA hakkında savcılığa suç duyurusu
Next post
Mahkemeler şiddet gören kadının boşanma davasını reddediyor