Ana SayfaGüncelVan’da her türlü eylem ve etkinlik 979 gündür yasak, süre 15 gün daha uzatıldı

Van’da her türlü eylem ve etkinlik 979 gündür yasak, süre 15 gün daha uzatıldı

HABER MERKEZİ – Gösteri, yürüyüş, miting ve oturma eylemi gibi etkinliklere ‘güvenlik’ gerekçesiyle 979 gündür sürekli yasaklama getiren Van Valiliği, 15 günlük yasak getirerek yasağı bir kez daha uzattı.

15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) gerekçe gösterilerek 21 Kasım 2016 tarihinde Van’da ilk eylem ve etkinlik yasağı kararı alındı.

Üç valinin değiştiği kentte tam 979 gündür bazen bir aylık, bazen de 15 günlük yasaklama kararı alınıyor.

Valilik tarafından yapılan açıklamayla kentte 15 gün daha yasak ilan edilerek, 979 gündür devam eden yasak yeniden uzatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, 28 Temmuz ile 11 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacak olan her türlü gösteri, yürüyüş, miting, toplantı, çadır kurma, oturma eylemi gibi etkinliklerin yasaklandığı bildirildi.

Valilik açıklamasında yasak ilanı “milli güvenliğin sağlanması”, “kamu düzeni ve güvenliğinin korunması”, “suç işlenmesinin önlenmesi” gibi başlıklar ile gerekçelendirildi.

Açıklamada bugün yani 28 Temmuz’dan 11 Ağustos’a dek 15 gün süre ile Van İli coğrafi sınırları içerisinde, açık alanlarda düzenlenecek her türlü yürüyüş, toplantı ve toplanmalar, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma vb. her türlü eylem ve etkinliğin yasaklandığı kaydedildi.


MA

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ilısu Barajı, Tunç Çağı'nın liman kenti Tel-Fafan'ı da yutacak
Sonraki Haber
Sapanca Gölü'nde kaybolan çocuğun cansız bedenine ulaşıldı