Ana SayfaCezaevleriYanlış teşhis konulan hasta tutuklu Ergin Aktaş’ın durumu kötü

Yanlış teşhis konulan hasta tutuklu Ergin Aktaş’ın durumu kötü

HABER MERKEZİ – Zatürre teşhisi konulan hasta tutuklu Ergin Aktaş’ın Silivri Cezaevi’ne sevkinden sonra zatürre değil verem olduğu öğrenildi. Avukat Gülizar Tuncer, yanlış teşhis konulan ve hastaneye yatırılmayan Aktaş’ın durumunun kötü olduğunu söyledi.

Bir kolu bilekten diğeri dirsekten kesik olan ve Adli Tıp Kurumu’nun 4 kez verdiği “cezaevinde tek başına yaşamını idame ettiremeyeceği” yönündeki rapora rağmen serbest bırakılmayan Ergin Aktaş’a hastanede yanlış teşhis konuldu.

12 Mayıs’ta İzmir Menemen R Tipi Cezaevi’nden Silivri 9 No’lu Cezaevi’ne sevk edilen Aktaş’la 2 kez görüşen avukat Gülizar Tuncer, durumunun kötü olduğunu söyledi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Sadiye Eser’e konuşan avukat Tuncer, Aktaş’ın tecride karşı başlatılan açlık grevi kapsamında 6 Mart’ta girdiği açlık grevini hatırlatırken, bu eylem nedeniyle hasta tutuklunun çok yorgun ve bitkin düştüğünü kaydetti.

Menemen Cezaevi’nde bulunduğu sürede kan kusmaya başladığını, bu olaydan sonra gittiği doktorda Aktaş’a zatürre olduğunun söylendiğini aktaran Tuncer, konulan yanlış teşhisi şöyle anlattı:

“Tek başına hücrede yaşıyordu. Ora nemli ve rutubetli bir alandı. Sürekli çamaşırlar içerde kurutuluyor, pencereler açılamıyor. Zaten bir saat tek havalandırmaya çıkartılıyordu o zaman ve o ortamda Koah hastalığı iyice ilerlemişti. Ciğerleri kötüydü.
“Sonrasında kan kusmaya başlayınca açlık grevi sürecinde o zaman zatürre olduğunu söylemişler. Silivri’de ilk gördüğümde yine tek kişilik hücrede kalıyordu. Sonrasında arkadaşların yanına gitmişti ama kan kusma olayının dışında terleme ve ateş gibi belirtilerinin de olduğunu söylemişti. Silivri’ye geldiğinde zatürre değil verem olduğu anlaşıldı. Veremden sonra da ilaç tedavisi yapılıyor.”

Şu anki haliyle Aktaş’ın hastaneye yatırılması gerektiğini belirten Tuncer, hasta tutuklunun hastanede tedavi görmesi gerektiğini belirtiyor.

İstanbul Tabip Odası’na yeniden rapor temini için başvuru yapılırken, Aktaş için HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da devrede, hastaneye yatırılması için Adalet Bakanı’yla görüşmeler yapıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Jineoloji yeni sayısıyla raflarda: "Demokratik Siyaset"
Sonraki Haber
AYM'den "Barışçıl gösteriler ‘keyfi gerekçelerle’ yasaklanamaz" kararı