Ana SayfaSpor3. Queer Olympix 23 Ağustos’ta başlıyor

3. Queer Olympix 23 Ağustos’ta başlıyor

HABER MERKEZİ – Ayrımcılıktan uzak ve Türkiye’nin ilk queer olimpiyatı olma özelliğini taşıyan 3. Queer Olympix 23 Ağustos’ta başlıyor. Olympix bu yıl Ermenistan’ın ilk queer futbol takımı Queer League Armenia’yı ağırlayacak.

Bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan Queer Olympix, 23-24-25 Ağustos’ta İstanbul Heybeliada ve Kalamış’ta gerçekleştirilecek.

Çoğunluğu LGBTİ+ ve kadınlardan oluşan futbol takımı Atletik Dildoa’nın girişimiyle hayata geçirilen etkinlik, sadece İstanbul’dan değil Ankara, Mersin ve Kocaeli’den takımları da bir araya getiriyor.

Queer Olympix’e bu yıl katılan 10 takım futbol, voleybol, hızlı yürüme ve uzun atlama olmak üzere dört farklı branşta yarışacak.

Takımlar ayrımcı dil, eşit paslaşma, takım oyunu ve diğer takımların değerlendirmesi gibi kriterlere göre düzenlenen oyunlarla karşı karşıya gelecek.

3 günlük etkinlik boyunca hem katılımcılar hem de izleyiciler tenisten akrobasiye, masa tenisinden miskete, petanktan uzun atlamaya pek çok oyun; spor ve oyun deneyimleri hakkında konuşacak.

Etkinlikler ücretsiz ve herkese açık olarak gerçekleşecek.

23 Ağustos Cuma günü Heybeliada’da, 24-25 Ağustos Cumartesi-Pazar günleri ise Kadıköy Belediyesi Kalamış Spor Merkezi’nde gerçekleşecek etkinliğin programına BURADAN ulaşabilirsiniz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İYİ Parti'den üç gün sonra kayyum açıklaması
Sonraki Haber
İstanbul ve Kocaeli'nde sağanak: Evleri su bastı, yol çöktü