Ana SayfaGüncelAdana’da uyuşturucuya karşı futbol turnuvası

Adana’da uyuşturucuya karşı futbol turnuvası

ADANA – Adanaspor taraftar gruplarından KaplanPenche, “sporun ve yaşamın her türlü alanında halkların kardeşliği” şiarıyla bu yıl üçüncüsünü düzenleyecekleri futbol turnuvasıyla artan uyuşturucu kullanımına dikkati çekecek.

Adanaspor taraftar gruplarından KaplanPenche, 3’üncü Uyuşturucu ile Mücadele Turnuvası düzenleyerek artan uyuşturucu kullanımına dikkat çekecek.

Herkese açık olan turnuvaya 16 takımın katılması bekleniyor.

4 Ağustos Pazar günü kura çekiminin yapılacağı turnuva 5 Ağustos Pazartesi günü Şakirpaşa Mahallesi’nde oynanacak maçlarla başlayacak.

Şakirpaşa Spor Kompleksi’nde yapılacak turnuvada kazanan takıma Adanasporlu ise 9 adet Adanaspor kombinesi, Adanasporlu değilse bin 500 lira para ödülü verilecek.

Turnuva ile ilgili Mezopotamya Ajansı’ndan Hamdullah Kesen’e konuşan KaplanPenche Grubu Temsilcisi Ferhat Çelikal, Şakirpaşa gibi birçok mahallede uyuşturucu kullanımının ve satışının yaygın olduğuna işaret ederek, “Biz Adanaspor taraftarları olarak, halkı ve gençliği uyutmaya çalışan zehir tacircilerinin her zaman karşısında duracağız” dedi.

Sporun ve yaşamın her alanında “halkların kardeşliği” şiarı ile faşizm ve ırkçılığa karşı, yine cinsiyetçilik ve homofobiye karşı mücadele verdiklerini belirten Çelikal, “Yozlaşma ve uyuşturucuya karşı da mücadelemizi veriyoruz” dedi.

Tüm kesimleri bu mücadeleye davet eden Çelikal, “Kamuoyundan, turnuvaya olan hassasiyetin ve ilginin artmasını bekliyoruz” diye konuştu ve şu çağrıyı da yaptı:

“Uyuşturucu kullanımının sebepleri bugünün gençlerin ruh hâli, eğilimleri ve yaşama dair kaygıları bir bütün olarak ele alınarak tahlil edilmelidir. Bu kaygılara bir de ekonomik kriz ve işsizlik durumları eklenince, gençlerimize yozlaştırma aygıtı olarak kullanılma durumu ortaya çıkmaktadır.
“Uyuşturucu ile mücadelede bizler de KaplanPenche grubu olarak bu kaygı durumlarının önüne geçmek adına gençlerimizi emek, dayanışma ve iş birliği dahilinde kültürel ve spor faaliyetler ile desteklemekteyiz.”

https://twitter.com/kpcheresmi/status/1156251474038538242?s=20


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kaz Dağları için UNESCO'ya açık mektup
Sonraki Haber
David Grossman'ın "Ülkenin Sonuna"sı raflarda