Ana SayfaGüncelAkar: Müşterek Harekât Merkezi tam kapasiteyle faaliyete başladı

Akar: Müşterek Harekât Merkezi tam kapasiteyle faaliyete başladı

HABER MERKEZİ – Milli Savunma Bakanı Akar, ABD ile Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye sınırlarında ‘güvenli bölge’ oluşturmak için üzerinde anlaştığı ‘Müşterek Harekât Merkezi’nin tam kapasiteyle faaliyete başladığını duyurdu.

ABD ile Türkiye arasında yürütülen “güvenli bölge” görüşmeleri mutabakat ile sonuçlanmış, Urfa’da ‘Müşterek Harekât Merkezi’nin kurulması kararlaştırılmıştı.

Bir süredir çalışmaların sürdüğü merkezin tam kapasiteyle faaliyete başladığı açıklandı.

Açıklama, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan geldi. Akar, bu gelişmeye ilişkin şunları söyledi:

“Birleşik Müşterek Harekât Merkezi tam kapasiteyle faaliyete başladı. Merkezin komutası Türk ve ABD’li birer general tarafından yürütülüyor. Birinci safha faaliyetleri ile ilgili sahada uygulamalara geçildi. Bu kapsamda 14 Ağustos’ta ilk İHA uçtu. İlk ortak helikopter uçuşu bugün öğleden sonra yapılıyor.”

Bakan Akar ayrıca, Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolünde bulunan Kuzey ve Doğu Suriye sınırlarındaki “mevzilerin ve tahkimatın tahribine de başlandığını” belirtti.

Bu açıklamalardan kısa bir süre önce ise ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Twitter üzerinden yaptığı açıklamada DSG’nin bazı askeri tahkimatları yıktığı bilgisini paylaştı.

CENTCOM, DSG’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda yer alan bazı askeri tahkimatlarının bir bölümünü yıktığına ilişkin çeşitli fotoğraflar servis ederek “Bu, DSG’nin güvenlik mekanizmasının uygulanmasına olan bağlılığını gösteriyor” dedi.


Taraflardan ‘güvenli bölge’ açıklamaları: Kim ne diyor?

Previous post
Davutoğlu: Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz
Next post
Kayyum protestoları 6'ncı gününde: Beşiktaş'ta kadınlara müdahale