Ana SayfaGüncelAnkara–Tahran tren seferleri yeniden başlıyor

Ankara–Tahran tren seferleri yeniden başlıyor

HABER MERKEZİ – Tebriz – Van arasında yapılan tren seferlerinin güzergahı uzatılarak 14 Ağustos’tan itibaren Ankara – Tahran seferi olarak tekrar başlatılıyor. Seferler haftada bir yapılacak ve yolculuk yaklaşık 57 saat sürecek.

Ankara-Tahran arasında Tren seferleri 14 Ağustos’tan itibaren karşılıklı olarak yeniden başlıyor.

Açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’dan geldi.

Turhan, Türkiye-İran arasındaki TransAsya Treni’nin uzun bir aradan sonra tekrar açılarak iki ülke arasındaki yolcu taşımacılığının gelişmesine büyük katkıları sağlayacağını kaydetti.

Tahran’dan 7 Ağustos akşam saat 22.05’te 65 yolcusuyla hareket eden trenin Van, Muş, Elazığ, Malatya, Sivas, Kayseri’den sonra dün sabah saatlerinde Ankara’ya ulaştığını ifade eden Turhan, 188 yolcu kapasiteli trenin 14 Ağustos’tan itibaren de Ankara-Tahran arasında karşılıklı olarak haftada bir gün sefer yapacağını kaydetti.

Trenlerin, Tahran-Van arasında İran RAJA şirketine ait 6, Tatvan-Ankara arasında da TCDD Taşımacılık AŞ’ye ait 5 adet dörtlü kuşetli vagonlardan teşkil edileceğini belirten Turhan, “Van-Tatvan ve tersi yöndeki seyahatler, Van Gölü’nde işletilen feribotlarla sağlanacak. Ankara-Tahran arasında seyahat süresi, yaklaşık 57 saat olacak.” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
85 HDP'li eşbaşkan ve meclis üyesi ya görevden uzaklaştırıldı ya gözaltına alındı ya da tutuklandı
Sonraki Haber
Lekima Tayfunu: Bir milyon kişinin tahliye edildiği Çin'de en az 28 kişi öldü