Ana SayfaEkonomiAnkara’da toplu taşımaya zam geldi

Ankara’da toplu taşımaya zam geldi

HABER MERKEZİ – Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma ücretlerine zam yaptı. Buna göre bir binişlik Ankarakart ücreti 3 lira 25 kuruş oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ego Genel Müdürlüğü, toplu taşıma ücretlerine zam yaptı.

Zamın ardından bir binişlik Ankarakart ücreti 3,25 TL, bir binişlik ‘Kullan At Bilet’ 4 TL, kredi kartı ile biniş 4 TL olarak belirlendi.

75 dakikalık tam Ankarakart transfer ücreti ise Ego otobüsleri, Ankaray, Metro, Teleferik, Özel Toplu Taşıma Araçları (ÖTA) ve Özel Halk Otobüslerinde (ÖHO) 1 lira 60 kuruş olurken, indirimli Ankarakart transfer ücreti 75 kuruş oldu.

1,75 TL olan öğrenci indirim tarifesinde ise değişiklik yapılmadı.

Ayrıca yeni uygulama ile öğrenciler önümüzdeki günlerde 200 binişlik, 60 TL ücreti olan Ego aylık abonman kartını kullanabilecek.

Zamlı tarifeler, 2 Eylül tarihinden itibaren geçerli olacak.

Zamın nedeni artan maliyetler

Belediyeden yapılan açıklamada, zam kararında artan maliyetlerin etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, yıl sonunu tahmini olarak 630 milyon lira zararla kapatması öngörülen Ego Genel Müdürlüğü’nün, makul bir ücret tarifesi için komisyon oluşturduğu kaydedildi.

Bunun üzerine yapılan inceleme ve araştırma ile 2016-2019 yılları arasında doğalgaz fiyatlarında yüzde 129, elektrik fiyatlarında yüzde 30, akaryakıt fiyatlarında yüzde 44 artış, gider ve maliyet kalemlerindeki artış nedeniyle bütçe gelir gider farkında yaşanan artışın ise yüzde 283,54 olarak hesaplandığı bildirildi.