Ana SayfaToplumsal CinsiyetAntalya’da bir hastane: Cinsel istismara maruz bırakılan 274 çocuk doğum yaptı

Antalya’da bir hastane: Cinsel istismara maruz bırakılan 274 çocuk doğum yaptı

HABER MERKEZİ – Antalya Kepez Devlet Hastanesi’nde iki yılda yaşları 14 ile 17 arasında değişen 274 çocuğun doğum yaptığı ortaya çıktı. Cinsel istismara maruz bırakılan bu çocukların 159’unu ise mülteciler oluşturuyor.

Antalya Kepez Devlet Hastanesi’nde son iki yılda 274 çocuğun doğum yaptığı belirtildi.

Cinsel istismara maruz bırakılan çocukların yaşları 14 ile 17 arasında değişiyor.

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre 159’u ise Suriye ve Afganistan başta olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen mülteciler oluşturuyor.

Habere göre hastane kaynakları yaşanan bu istismar vakalarının adli makamlara intikal ettirildiğini de bildirdi.

Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı avukat Serap Ertuğrul, aileler talep etse de etmese de, yargıya intikal eden istismar vakaları hakkında “müdahillik” talebinde bulunduklarını söyledi.

Yasa gereği çocuk doğumu gerçekleştiren uzmanların tutanakları Cumhuriyet Savcılığı’na ya da İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü’ne bildirmek zorunda olduğunu belirten Ertuğrul, polis ekiplerinin ise çocukların Türkiye ya da başka ülke vatandaşı olmalarına bakmadan işlem başlatma mecburiyetinin bulunduğu söyledi.

“Yabancı ülke vatandaşlarının sağlık güvenceleri ile ilgili sıkıntılar var. Tedavilerde çeşitli sıkıntılar yaşayabiliyorlar ancak doğum başka bir konu. Türkiye vatandaşı da olsa, yabancı ülke vatandaşı da olsa çocukların korunması ilkesi gereği adli işlem başlatılıyor. Eğer doğumlar gizlenmezse mutlaka hukuki süreç işletiliyor.”

Tüm istismar vakalarını takip ettiklerini kaydeden Ertuğrul, “Çocuk doğumlarla ilgili de gerekli girişimlerde bulunacağız. Aileler olayın üstünü örtmek istese bile biz buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Bu ilk değil

Öte yandan geçtiğimiz sene İstanbul’da Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne 5 aylık süreçte hamile bırakılan toplam 115 çocuğun getirildiği ve bu bilginin adli birimlere bildirilmediği ortaya çıkmıştı.

Olay üzerine soruşturma başlatılıp, dava açılmıştı.

Ardından da İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çoğu Suriyeli 392 çocuk gebeliği vakasının adli makamlara bildirilmediği ortaya çıkmıştı.

Previous post
'Black Panther 2’nin vizyon tarihi belli oldu
Next post
İmamoğlu 'noktayı koyduk' dedi, Ensar'dan TÜRGEV'e pek çok vakfın protokolleri iptal edildi