Ana SayfaDünyaAvustralya’da çıkan yangında onlarca kanguru yaşamını yitirdi

Avustralya’da çıkan yangında onlarca kanguru yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Avustralya’nın Queensland eyaletindeki Bribie adasında çıkan yangında onlarca kanguru yaşamını yitirdi.

Avustralya’nın Queensland eyaletindeki Bribie adasında Çarşamba günü çalılık alanda başlayan yangın, helikopterlerle yapılan söndürme çalışmalarına karşın ancak bugün kontrol altına alınabildi.

Adadaki kampinglerde kalanlar yangın nedeniyle tahliye edildi ancak yangın nedeniyle çok sayıda hayvan yaşamını yitirdi, doğal alan tahrip oldu.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre yangından kaçmak isteyen onlarca kanguru da öldü.

Yangın söndürme çalışmalarında çalışan bir pilot Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, adanın üzerinde uçarken birçok ölü kanguru gördüğünü bildirdi.

Aynı pilot başka bir pilotla da görüştüğünü, kanguruların yangından kaçmaya çalışırken kurtulamadıklarını da ifade etti.

Yangından kurtulmak için sahile kaçan kangurulardan yaklaşık 40 kadarının öldüğü tahmin ediliyor.

Kanguruların bakımı için çağrı

Yangına ilişkin açıklama yapan Çevre ve Bilim Bakanlığı’ndan bir sözcü, “Ne yazık ki kontrolsüz ot çalı yangınları hayvanların ölümüne yol açıyor. Bakanlığımız yangının koruma alanlarında yarattığı tahribat ve hayvan nüfusu üzerindeki etkisini belirlemek üzere bir çalışma başlatacak” ifadelerini kullandı.

Queensland İtfaiye Teşkilatı ise yangının Bribie adasındaki konutları tehdit etmediğini açıkladı ve ada halkını yaralı ya da annesini kaybetmiş kangurular ile diğer hayvanların korunması ve bakımı için yetkililere başvurmaya çağırdı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
KESK 27 Ağustos'ta iş bırakma eylemine gidiyor
Sonraki Haber
Erdoğan, Putin'le İdlib'i görüştü