Ana SayfaGüncelBakanlığa göre İstanbul Havalimanı’yla ilgili önergeye verilen yanıt çarpıtıldı

Bakanlığa göre İstanbul Havalimanı’yla ilgili önergeye verilen yanıt çarpıtıldı

HABER MERKEZİ – Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bakan Turhan’ın İstanbul Havalimanı’yla ilgili önergeye verdiği yanıtın çarpıtıldığını savundu, “Tüm dünyanın gıpta ile izlediği havalimanı hakkında olumsuz algı oluşturmanın Türk milletinin yararına olmadığı aşikardır” denildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin soru önergesine verdiği yanıtın haberleştirilmesinin ardından bakanlık bir açıklama yaparak ifadelerin çarpıtıldığını savundu.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamada, “Havalimanının kuş göç yollarında bulunduğu ve seyrüseferi olumsuz etkilediği yönünde de asılsız iddialar yer almaktadır” denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“İstanbul Havalimanı, Uluslararası Havacılık Örgütü (ICAO) kuralları uyarınca kurulduğu yer ve bölgenin hava şartları da başta olmak üzere her bakımdan dünya standartlarına uygun ve eksiksiz olarak inşa edilmiştir.
“Tüm dünyada olumsuz hava koşulları başta olmak üzere birçok nedenle uçuşlar divert edilmektedir. İstanbul Havalimanı’nda olumsuz hava koşulları ve diğer nedenlerle yaşanan pas geçme ve divert edilme sayıları ise herhangi bir şekilde dünyadaki benzer havalimanlarının üzerinde seyretmemekte, hatta birçok uluslararası havalimanına göre daha düşük sayıda yaşanmaktadır.
“Ülkemizin gözbebeği, dev yatırım olan İstanbul Havalimanı, ülkemizin ekonomisine ve istihdama da çok ciddi katkılar sağlamaktadır. Tüm dünyanın gıpta ile izlediği havalimanı hakkında olumsuz algı oluşturmanın Türk milletinin yararına olmadığı aşikardır.”

Ne olmuştu?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, dün yaptığı açıklamada İstanbul Havalimanı’nın açıldığı ilk 69 günde 179 uçağın olumsuz hava koşulları nedeniyle pisti pas geçtiğini söylemişti.

CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin soru önergesine yanıt veren Turhan, İstanbul Havalimanı ve yakın çevresinde özellikle ilkbahar ve sonbahar gibi mevsim geçişlerinde kötü hava şartları meydana geldiğini belirtmişti.

İlgezdi ise Turhan’ın yanıtını “havalimanının yeri konusunda şüpheleri doğrulayan açıklamalar” diye tanımlamıştı.

İlgezdi, ayrıca “uzmanların İstanbul Havalimanı’nın yeri konusunda yetkilileri sürekli uyardığını anımsatarak, iniş ve kalkışlarda yaşanan sıkıntıların tesadüf olmadığını” söylemişti.




Önceki Haber
Bir ilk: İstanbul'da yapılacak Süper Kupa finalini kadın hakem yönetecek
Sonraki Haber
Endonezya'da 6.8 büyüklüğünde deprem