Ana SayfaEkolojiDaha fazla sebze yemek iklim kriziyle mücadeleye katkı verebilir

Daha fazla sebze yemek iklim kriziyle mücadeleye katkı verebilir

HABER MERKEZİ – Toprak kullanımı üzerine rapor hazırlayan bilim insanları, daha fazla sebze içeren bir beslenme tarzının iklim kriziyle mücadeleye katkı verebileceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli’nin (IPCC) toprak kullanımı ve iklim krizi üzerine hazırladığı rapor açıklandı.

107 bilim insanının hazırladığı raporda, Batı’daki yüksek et ve süt ürünleri tüketiminin iklim değişikliğini artırdığı uyarısı yer aldı.

Bilim insanları, hayvancılığa ayrılan toprak ile üretilecek sebzelerin daha fazla kişiyi doyuracağını ortaya koydu.

Raporda, üretilen gıdanın hem tüketicilere satış öncesinde hem de satış sonrasında israf edilmesinin önüne geçilecek adımlar atılması çağrısında da bulunuldu.

BBC Türkçe’nin haberine göre rapora katkı sunan Aberdeen Üniversitesi’nden çevrebilimci Prof. Pete Smith, “İnsanlara et yemeyi bırakın demiyoruz. Bazı bölgelerde insanların et yemekten başka bir çaresi yok. Fakat Batı’da da çok fazla et yediğimiz aşikar” dedi.

Compassion in World Farmin adlı örgütten Peter Stevenson ise “Et tüketimini azaltmak iklim hedeflerine ulaşmak için çok önemli” diye konuştu.

Öte yandan raporu hazırlayan bilim insanları, vejetaryen veya vegan olma çağrısında bulunmadı.


Bilim insanlarından iklim krizi uyarısı: Toprağı sömürmeye son verin


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da bir Almanya askeri gözaltına alındı
Sonraki Haber
KEPSUT NOTLARI 4 | “Bedeni ölmüyorsa ruhunu öldür” – Lütfiye Bozdağ