Ana SayfaGüncelEdremit Belediye Eşbaşkanı da görevinden uzaklaştırıldı

Edremit Belediye Eşbaşkanı da görevinden uzaklaştırıldı

HABER MERKEZİ – HDP’li Çaldıran Belediye Eşbaşkanı Faruk Demir’in ardından bugün de Edremit Belediye Eşbaşkanı Medeni Özer, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

Halkların Demokratik Partili (HDP) Edremit Belediyesi Eşbaşkanı Medeni Özer’in de görevinden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Dün HDP’li Çaldıran Belediye Eşbaşkanı Faruk Demir görevinden uzaklaştırılmıştı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Van Valiliği’nin 3 Ağustos günü İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği yazıda, iki belediye eşbaşkanın görevlerinden alınmasını istedi.

Talebi değerlendiren bakanlık, Demir ve Özer’i yargılandıkları dosyalarını gerekçe göstererek, tedbiren görevlerinden uzaklaştırdı.

HDP’li seçilmişlere mazbata verilmemişti

Diyarbakır’ın Bağlar, Van’ın Edremit, Tuşba ve Çaldıran ilçeleri ile Kars’ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar beldesi ve Erzurum’un Tekman ilçesinde, 31 Mart yerel seçimlerini kazanan HDP’li adaylara, Kanan Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kamu görevinden ihraç edildikleri gerekçesiyle mazbataları verilmemişti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), mazbataların en çok oy alan ikinci adaya verilmesine hükmedince, bu altı yerin belediyeleri HDP’den AKP’ye geçmişti.

Bunlardan Van’ın Çaldıran ilçesinde Leyla Atsak oyların yüzde 50’sini, Edremit’te ise Gülcan Kaçmaz Sayyiğit oyların yüzde 53’ünü alarak belediye eşbaşkanı seçilmişlerdi. Ancak YSK’nin söz konusu kararı sonucu her iki eş başkanın da mazbataları AKP adayları Şefik Ensari ve İsmail Say’a verilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Başsavcılık Melih Gökçek hakkında soruşturma başlattı
Sonraki Haber
Lekima Tayfunu: Çin'de en az 18 kişi öldü, 1 milyondan fazla kişi tahliye edildi