Ana SayfaGüncelEngelsiz Filmler Festivali’nin yedincisi Ekim ayında üç kentte

Engelsiz Filmler Festivali’nin yedincisi Ekim ayında üç kentte

HABER MERKEZİ – Filmleri, görme ve işitme engelli sinemaseverlere uygun olarak erişilebilir mekanlarda sunacak Engelsiz Filmler Festivali’nin yedincisi Ekim ayında İstanbul, Eskişehir ve Ankara’da düzenlenecek.

Engelsiz Filmler Festivali, yedinci kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Bu yıl İstanbul, Eskişehir ve Ankara olmak üzere üç kentte yapılacak festival kapsamında, Türkiye ve dünya sinemasının en iyi örneklerinden 48 film görme ve işitme engelli sinemaseverlerle buluşturulacak.

Filmleri görme ve işitme engellilere uygun olarak erişilebilir mekanlarda sunacak Engelsiz Filmler Festivali, film gösterimlerinin yanı sıra tüm yan etkinliklerini de erişilebilir olarak gerçekleştirecek.

Festivalin tarih ve mekanları şöyle:

  • 7-9 Ekim tarihleri arasında İstanbul, Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu’nda (SineBu)
  • 11-13 Ekim tarihleri arasında Eskişehir, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde
  • 16-20 Ekim tarihleri arasında Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut Ankara’da

Festival programı

FilmLoverss’ın haberine göre festival programında, her yıl olduğu gibi Türkiye sinemasının son dönemde öne çıkan en iyi örneklerden derlenen Engelsiz Yarışma, dünya sinemasından ödüllü filmlerin yer aldığı Dünyadan, animasyon filmlerden oluşan ve yeni nesil sinemacılara esin kaynağı olmayı amaçlayan Çocuklar İçin, Türkiye sinemasının nitelikli kısa filmlerinden derlenen Uzun Lafın Kısası adlı başlıklar yer alıyor.

Festival, yedinci yılında Ayrıksı Otu, Rehber Köpekler, Bizim İçin, Bizsiz Asla! ve Kim Demiş? adlı dört yeni başlığı da sinemaseverlerle buluşturuyor.

Engelsiz Filmler Festivali ayrıca özel bir seçkiyi de seyircilerin beğenisine sunuyor. Engelsiz Filmler Festivali’nin kurucuları arasında yer aldığı Be In! Erişilebilir Festivaller Ağı’nın hazırladığı Be In! başlıklı ortak kısa film seçkisi, festival programındaki yerini alacak.

Festivalin etkinlik programında ise film ekipleriyle söyleşiler, 9-12 yaş çocuklar için Canlandırma Atölyesi, otizm spektrum bozukluğu bulunan çocuk ve gençler için Otizm Dostu Gösterim, Sanal Gerçeklik Deneyimi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yapılacak çeşitli paneller yer alıyor.

Festivaldeki tüm filmler görme engelliler için sesli betimleme, işitme engelliler için ise işaret dili ve ayrıntılı altyazı ile erişilebilir mekanlarda gösteriliyor.

Engelsiz Filmler Festivali her sene olduğu gibi bu sene de tüm gösterimlerini ve yan etkinliklerini ücretsiz olarak seyircilere sunuyor.


Festival hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.



Önceki Haber
Kamişlo'da bombalı saldırı: Üç çocuk yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
HDP'den İmralı tepkisi: Hükümet kamuoyuna deklare ettiği sözü dahi tutmuyor