Ana SayfaGüncelErdoğan: ABD ve Rusya’yla paylaştık, şimdi de Fırat’ın doğusuna gireceğiz

Erdoğan: ABD ve Rusya’yla paylaştık, şimdi de Fırat’ın doğusuna gireceğiz

HABER MERKEZİ – Bursa’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi de Fırat’ın doğusuna gireceğiz, bunu Rusya ve ABD’yle paylaştık” diyerek Kuzey ve Doğu Suriye’ye operasyon mesajı verdi. Erdoğan ayrıca “MHP’yle güç birliğine devam” mesajı da verdi.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Suriye’de Demokratik Suriye Güçleri’nin kontrolünde olan bölgeye operasyon yapılacağını bir kez daha yineledi.

Erdoğan, Bursa’da İstanbul-İzmir Otoyolu’nun açılışında konuya dair açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan, 2018’in Ocak ayında başlayan Afrin operasyonunda, CHP liderinin “şehir merkezine girmeyin” dediğini söyledi ve “Afrin’e girdik, Fırat’ın doğusuna da gireceğiz” diye konuştu.

“Suriye topraklarından ülkemize yönelik tehditleri kaynağına engellemek için harekete geçtiğimizde, ‘Sakın ha şehir merkezine girmeyin’ diye bize gözdağı vermenin peşindeydi. Biz dinlemedik. Biz Afrin’e girdik, Cerablus’a da girdik, El Bab’a da girdik. Şimdi de Fırat’ın doğusuna gireceğiz.
“Biz bunu Rusya’yla da paylaştık, Amerika’yla da paylaştık. Çünkü oralardan bize bu taciz atışları devam ettikçe bizim sessiz kalmamız mümkün değildir. Biz bir yere kadar sabrederiz. O sabrın bir sonu var.”

Suriye’de süren operasyonların maliyeti olduğunu da belirten Erdoğan, “Bunu yapmak zorundayız” dedi.

“MHP’yle güç birliğine devam” mesajı

Öte yandan Bursa’daki programı kapsamında teşkilatıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Cumhurbaşkanı, “MHP’yle güç birliğine devam” mesajı da verdi.

‘Cumhur İttifakı’nın 31 Mart’ta ‘kesin ve tartışmasız’ bir zafer elde ettiğini ifade eden Erdoğan, “Pazara kadar değil mezara kadar çıktığımız bu kutlu yolda azim ve kararlılıkla yürüyeceğiz” dedi.

“Gençler, kardeşlerim… Ne köklerimizden kopacağız ne de gözlerimizi bir an olsun ufuktan ayıracağız. Bu süreçte ülkemizin bekasını, milletimizin istikbalini ilgilendiren konularda MHP ile güç birliği yapmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde olduğu gibi Türk demokrasini güçlendirecek reformlara imza atacağız.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kuzey Suriye'deki Haseke'de patlamalar: Bir kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Bahadır Altan: Bir ülkenin 30 km içerisine girmek 'barış koridoru' değil işgaldir