Ana SayfaGüncelEsenler Otogarı’nın İSPARK’a devrine ihtiyati tedbir kararı

Esenler Otogarı’nın İSPARK’a devrine ihtiyati tedbir kararı

HABER MERKEZİ – Esenler Otogarı’nın İSPARK’a devrinin idare mahkemesi tarafından durdurulmasının ardından mahkeme yeni bir karar alarak, davanın akıbeti belli olana kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan tahliye kararı ile yıkım gibi tüm kararların engellenmesi yönünde ihtiyati tedbir kararı uyguladı. Karara İBB’nin itiraz hakkı bulunuyor.

İstanbul Esenler Otogarı otoparkının İSPARK’a devredilmesine ilişkin yeni bir mahkeme kararı daha alındı.

Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği ve Avrasya Terminal İşletmeleri (AVTER) 30 Nisan 2019’da açtığı, ‘Sözleşmenin Uyarlanması Davası’na ilişkin davanın görüldüğü mahkemeye  1 Ağustos 2019 tarihinde dilekçe sundu.

Dilekçede, otoparkın İSPARK’a devredilmesine ilişkin davanın akıbeti belli olana kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından alınan tahliye kararı ile yıkım v.b. tüm kararların engellenmesi yönünde ihtiyati tedbir uygulanması talep edildi.

İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi de talebi yerinde görerek, 30 bin TL teminat yatırıldığı takdirde ihtiyati tedbir kararı konulmasına karar verdi.

Karara davalı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yedi gün içinde itiraz etme hakkı bulunuyor.

Ne olmuştu?

Esenler Otogarı’nın inşasına 1987’de başlanmış ve yap-işlet-devret modeli ile 1994’te açılmıştı.

Esenler Otogarı, Metro Turizm’in patronu, Galip Öztürk’ün kızı olan Ayten Öztürk Ünal’ın patronu olduğu Avrasya Terminal İşletmeleri (AVTER) yönetimi altındaydı. AVTER’in sözleşmesi 4 Mayıs’ta sona ermişti.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) Meclisi 11 Temmuz’daki oturumunda Esenler Otogarı’nın otopark bölümlerinin beş süreyle İSPARK’a devredilmesini oy birliğiyle kabul etmişti.

Ancak 24 Temmuz’da geçmiş dönemde otogarın işletmesini yapan AVTER ile Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüler Derneği’nin başvurusu üzerine, devir işlemleri İstanbul 3. İdare Mahkemesi tarafından durdurulmuştu.

Mahkeme 26 Temmuz’da ise açılan davada, davanın incelemeksizin reddine karar vererek yürütmeyi durdurma kararını ortadan kaldırmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır'da halk otobüsü ile iş makinesi çarpıştı: Beş yaralı
Sonraki Haber
“Mindhunter”ın ikinci sezonundan yeni fragman