Ana SayfaGüncelEski AKP’li vekil: İmamoğlu kayyum atanan illere gitse şık olur

Eski AKP’li vekil: İmamoğlu kayyum atanan illere gitse şık olur

HABER MERKEZİ – Eski AKP milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, İçişleri Bakanlığı tarafından HDP’li belediyelere kayyum atanmasını değerlendirdi, İmamoğlu’nun kayyum atanan Kürt illerini ziyaret etmesinin şık olacağını söyledi.

Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine İçişleri Bakanlığı kararıyla kayyum atanmasını değerlendiren eski AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, kayyumların sürpriz olmadığını söyledi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçim kampanyasında “seçilirlerse mazbatayı alacaklar mı, alırlarsa çalışırlar mı” açıklamasını hatırlattı.

HDP’li belediyelere kayyum atanmasının bir nedeninin İstanbul seçimleri olduğunu belirten Ünsal, “HDP’ye yönelme konusunda bir devlet pratiği vardı zaten. Ama son yönelmenin en önemli sebeplerinden biri İstanbul seçimindeki muhalefet bloğundan en rahat yönelebilecek kesimin Kürtler olması” dedi ve ekledi:

“İstanbul’u kaybetmek AKP için çok büyük bir darbe oldu, hiç beklemiyorlardı. AKP’nin bu yenilginin faturasını HDP üzerinden Kürtlere kestiğini görüyoruz.”

Mezopotamya Ajansı’ndan Diren Yurtsever’e konuşan Ünsal, kayyum atamalarının başka partilere de sirayet edebileceğinin mümkün olduğunu belirterek, en büyük risk altında olan belediyenin ise CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi.

“Mansur Yavaş hakkında bir hukuki süreç yaşanıyor. Eğer o süreci Mansur Beyin belediye başkanlığına mal olacak şekilde sonuçlandırırlarsa – ki olmaz diyemiyorum – sırada Mansur Yavaş’ın olduğunu söyleyebiliriz.”
Ahmet Faruk Ünsal

‘İmamoğlu Kürt illerine de gitse yakışır’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da Diyarbakır, Van ve Mardin’i ziyaret etmesinin şık olacağını belirten Ünsal, “Hem onu seçen seçmenle kurduğu ilişkinin bir vefası gereği hem de politik pozisyon olarak kendisi de bir kayyum darbesine maruz kalmış ve bunu yenilenen bir seçimle tekrar mazbatasını almış bir belediye başkanına bu yakışır” dedi ve şöyle devam etti:

“Çok isabetli olur. Ekrem Bey, 23 Haziran seçimlerinden önce Doğu Karadeniz turu yapmıştı. Karadeniz turunu tamamladı, Türkiye’nin Kürt illerine de gitse yakışır.”

Muhalefete öneri

Kayyum atamalarının bir başka sebebinin ise seçimler ardından ‘başkanlık sistemi’nin tartışmaya açılmasını olduğunu belirten Ünsal, muhalefete şu öneride bulundu:

“Güçlendirilmiş parlamenter sistem ya da denetleme sistemleri ile donatılmış etkili bir Meclis’in olduğu bir sisteme acilen geçilmesi gerekiyor. Muhalefet partileri eğer bir güç birliği yapıp bunu politik bir programa açıkça dönüştürebilirlerse, bundan sonra bu tür bir kayyum darbelerinin olmasının engellenmesi mümkün.”

Eski AKP milletvekili Ünsal, önümüzdeki süreçlerde HDP’nin kapatılması gibi bir anayasal sürecin başlatılmasının sürpriz olmayacağını da söyledi.


Kontrolü kaybeden iktidar ve muhalefetin sorumluluğu – Abdulmelik Ş. Bekir

Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerine yine kayyum atandı

Diyarbakır, Mardin ve Van’a kayyum: Kim ne diyor, neler oluyor?

Milletvekili Sarısaç: Kayyum politikası sadece HDP’li belediyelerle sınırlı kalmaz

Dil kirlenmesi, kayyum vs… – Müslüm Yücel




Önceki Haber
Van'ın ilçe belediyelerinde HDP'li sekiz meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı
Sonraki Haber
127 general ve amiralin ataması yapıldı