Ana SayfaGüncelFrançois Ozon imzalı ‘Yüzleşme’ vizyonda

François Ozon imzalı ‘Yüzleşme’ vizyonda

HABER MERKEZİ – François Ozon’un çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarını merkeze alan “Yüzleşme” adlı filmi vizyona girdi.

François Ozon’un Berlin Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’ne layık görülen son filmi “Grâce à Dieu” (Yüzleşme) 2 Ağustos’ta (bugün) vizyona girdi.

Başrollerde Melvil Poupaud, Denis Ménochet ve Swann Arlaud’un yer aldığı filmin senaryosunu da Ozon kaleme aldı.

Filmin oyuncu kadrosunda Éric Caravaca, François Marthouret, Bernard Verley, Martine Erhel, Josiane Balasko ve Hélène Vincent gibi isimler de yer alıyor.

Yüzleşme, Fransa’nın Lyon kentinde papazlık yapan Bernard Preynat’ın 1986 ila 1991 yılları arasında çocuklara cinsel istismarda bulunmasını merkezine alıyor.

Ozon’un cevaplar vermekten ziyade bolca soru sorarak çocukların travmalarıyla nasıl yaşamaya çalıştıklarını bizlere gösteriyor.

Gerçek bir vakadan esinlenen ve Ozon’un en iyi filmlerinden biri olarak gösterilen Yüzleşme, travma ve cesaret konularını titizlikle ve büyük bir hassasiyetle ele alıyor.

“Film, günümüzde, üç yetişkin erkeği izliyor: Alexandre, François ve Gilles. Çocukluklarında kendilerini istismar eden papazın hâlâ çocuklarla çalıştığını ve kiliseden uyarı bile almadığını öğrenen bu üç ‘yaralı ruh’ kendi anılarının da yüzeye çıkmasıyla ‘suskunluğun yükü’nden kurtulmaya karar veriyorlar.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP’li Öcalan’dan binlerce tutukluya 'bayram mektubu'
Sonraki Haber
IŞİD’de kadın olmak: Kötülüğün Sıradanlığı – 5