Ana SayfaDünyaGerekçe ‘güvenlik’: Özil ve Kolasinac Arsenal’in ilk lig maçında kadro dışı

Gerekçe ‘güvenlik’: Özil ve Kolasinac Arsenal’in ilk lig maçında kadro dışı

HABER MERKEZİ – Geçtiğim ay bıçaklı saldırı girişimine maruz kalan futbolcu Mesut Özil ile takım arkadaşı Sead Kolasinac “başka güvenlik hadiseleri” nedeniyle Arsenal’in ilk lig maçında kadroya alınmadı.

İngiltere Premier League takımlarından Arsenal’de oynayan futbolcu Mesut Özil’e, Temmuz ayının sonlarında başkent Londra’nın kuzeyinde bıçaklı saldırı girişiminde bulunulmuştu.

Takım arkadaşı Sead Kolasinac’ın Özil’i saldırganlardan koruduğu video sosyal medyada hızla yayılmıştı.

Videoda, Özil otomobilin içindeyken Kolasinac’ın kasklı ve yüzleri kapalı saldırganların üzerine yürüyerek onları uzaklaştırdığı görülmüştü.

Bu saldırı girişimine maruz kalan her iki oyuncunun da Arsenal’in ilk lig maçında kadroya alınmadığı açıklandı.

Kulüpten Cuma günü yapılan açıklamada, “Mesut Özil ve Sead Kolasinac, polis tarafından soruşturulan ‘başka güvenlik hadiselerinin’ bir sonucu olarak Newcastle United’a karşı açılış maçımızda takımın bir parçası olmayacaklar” denildi.

Arsenal’in yaptığı açıklamada ayrıca, “Oyuncularımızın ve ailelerinin sıhhati her zaman en üst önceliğimizdir. Bu kararı oyuncular ve onların temsilcileriyle yaptığımız görüşmeler doğrultusunda aldık” ifadelerine yer verildi.

İki futbolcunun bu olaydan farklı olarak ne tür “güvenlik hadiselerine” maruz kaldığı ifade edilmediği açıklamada, Mesut Özil ve Sead Kolasinac’ın en kısa sürede takıma dönmesinin beklendiği kaydedildi.


Karınca, DW Türkçe

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Adım atılmazsa bir kadın cinayeti daha yaşanabilir'
Sonraki Haber
Gazze Şeridi: İsrail askerleri ateş açtı, dört Filistinli yaşamını yitirdi