Ana SayfaCezaevleriHasta tutuklu: Ayakta sayımı kabul etmeyince darp edildik, baygınlık geçirdim

Hasta tutuklu: Ayakta sayımı kabul etmeyince darp edildik, baygınlık geçirdim

HABER MERKEZİ – Osmaniye Cezaevi’nde ayakta sayım dayatmasını kabul etmedikleri için gardiyanlar tarafından darp edildiklerini söyleyen hasta tutuklu Sabri Kaya, “Saldırı sırasında ben baygınlık geçirdim. Kronik kalp hastasıyım buna rağmen bana ve arkadaşlarıma işkence ettiler” dedi.

Osmaniye 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde, 8 Ağustos günü sabah saatlerinde gardiyanların tutuklulara ayakta sayım dayattığı, bunu kabul etmeyen tutukluların ise darp edildiği iddia edildi.

Darp edilenler arasında kalbi yüzde 25 oranında çalışan hasta tutuklu Sabri Kaya’nın da bulunduğu belirtiliyor.

Mezoptamya Ajansı’ndan Hamdullah Kesenin haberine göre yaşanan hak ihlallerini ailesiyle yaptığı görüşmede paylaşan Kaya, yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

“Sabah sayım için gelen gardiyanlar bize ayakta sayım dayatmasında bulundu. Biz bu kabul etmeyince coplarla ve tekme ile tokatla bize saldırdılar. Bizleri yerlerde sürükleyerek işkence ettiler. Saldırı sırasında ben baygınlık geçirdim. Ben kronik kalp hastasıyım buna rağmen bana ve arkadaşlarıma işkence ettiler.”

Can güvenliklerinin olmadığını söyleyen Kaya, kamuoyunu cezaevlerindeki hak ihallerine karşı duyarlı olma çağrısında da bulunuyor.

Kaya’nın kızı Dilan Kaya ise 10 yıldır cezaevinde bulunan babasının kronik kalp hastası olduğuna dikkat çekiyor.

“Babamın kalbi yüzde 25 çalışıyor. Şeker hastalığı da var. Hasta tutsağa bunu yapmaya hakları yok. Babamın hayatından endişe duyuyoruz. Osmaniye’de ciddi hak ihlallerine maruz kalıyorlar. Bu baskı ve işkencenin son bulmasını istiyoruz.”

Hukukçular: Elazığ Cezaevi’ne gidin, işkenceye tanıklık edin


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Danimarka'da dört gün içinde iki patlama
Sonraki Haber
'Adım atılmazsa bir kadın cinayeti daha yaşanabilir'