Ana SayfaCezaevleriHasta tutuklular: Emrah İsi ailesini tanımakta zorluk çekiyor

Hasta tutuklular: Emrah İsi ailesini tanımakta zorluk çekiyor

HABER MERKEZİ – Trabzon Beşikdüzü Cezaevi’nde yaklaşık 6 aydır tek başına tutulduğu belirtilen hasta tutuklu Emrah İsi’nin yaşamından endişe duyduklarını söyleyen ağabey Erhan İsi, “Kardeşim artık bizi tanımakta zorluk çekiyor” diyor.

İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) verilerine göre cezaevlerinde 458’i ağır olmak üzere, bin 334 hasta tutuklu bulunuyor.

2017 yılının başından bugüne kadar ise 39’u hasta tutuklu olmak üzere 73 kişi cezaevlerinde yaşamını yitirdi.

Son olarak Temmuz ayının sonunda İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Muhsin Kızılkan ve Ağustos ayının başında Sincan 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Tahir Çetinkaya hayatını kaybetti.

İHD Merkez Yürütüme Kurulu Üyesi Nuray Çevirmen de son aylarda cezaevlerinde hak ihlallerinin arttığı ve yapılan tüm şikayet ve başvuruların sonuçsuz kaldığı bir dönemin yaşandığını söylüyor.

Trabzon Beşikdüzü T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Emrah İsi de hasta tutuklulardan biri.

İsi’nin psikolojik rahatsızlığından sonra cezaevinde yaklaşık 6 aydır tek başına tutulmasına tepki gösteren ağabey Erhan İsi, kardeşinin sağlık sorunlarının ciddi boyutlara ulaştığını söylüyor.

Ağabey İsi, “Kardeşim artık bizi tanımakta zorluk çekiyor. Sürekli bir yerlere odaklanıp duruyor. Ne sorsak ‘Bilmiyorum’ diyor” diye belirtiyor.

Erhan İsi, kardeşinin sağlık sorunlarından dolayı temel gereksinimlerini sağlama noktasında yetersiz kaldığını vurguluyor.

“Kardeşim 6 aydır tek başına kalıyor. Hiçbir şekilde diğer tutuklular ile bir araya gelmiyormuş. Biz görüşe gittiğimizde bizi bile tanımakta zorluk çekiyordu.
“Hal ve hareketlerini gördük. Biz kendisiyle sohbete başladığımızda sürekli olarak bir yerlere odaklanıyor ve birçok kelimeyi de üç dört defa tekrarlıyordu. Daha önce böyle bir şeyi yoktu.
“Psikolojik sorunları Samsun Cezaevi’nde başlamıştı. En son Trabzon’a gittiğinde durumu daha kötü olmuştu. Psikolojik rahatsızlıklarından dolayı kullandığı ilaçları unutuyormuş. Durumu şu an çok kötü.”

Ağabey İsi, kardeşinin yaşamından ciddi anlamda endişe duyduklarını İnsan Hakları Derneği’ne ileterek yardım talep ettiklerini de dile getiriyor.

“Bize yardım etsinler. Özellikle de siyasi parti ve sivil toplum örgütlerine çağrıda bulunuyorum. Bir an önce kardeşimin tedavisine başlanmalı. Artık doktorların onu ziyaret etmelerini istiyoruz.
“O da olmadı en azından bize yakın bir cezaevine getirsinler. Bizim de ekonomik sıkıntılarımız olduğundan dolayı yanına gidemiyoruz.”

Hasta tutuklular: Kayseri Cezaevi’nde hastane sevkleri yapılmıyor

Hasta tutuklular: 75 yaşındaki Ahmet Sılık artık ailesini tanıyamıyor

Hasta tutuklu Muhsin Kızılkan hayatını kaybetti

Hasta tutuklu Tahir Çetinkaya yaşamını yitirdi


Karınca, Mezopotamya Ajansı
Previous post
Mızraklı: İrademizi tanımayanlar kaybeder
Next post
Gazeteci Tahincioğlu'nun analizi: Davutoğlu ne demek istedi?