Ana SayfaGüncelHDP: Yeni bir sürecin başındayız

HDP: Yeni bir sürecin başındayız

HABER MERKEZİ – HDP’nin açıkladığı 1. Merkezi Örgütlenme Konferansı’nın sonuç bildirgesinde, “Taşlarını döşediğimiz yeni bir sürecin başındayız. Bu süreç politik kararlılık, örgütsel yenilenme, dinamik bir kadro siyaseti, genişleyen ittifaklar ve mutlaka dişe diş bir mücadeleyle kurulacaktır” denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 40 il, 7 bölgede düzenlediği yerel örgütlenme konferanslarının ardından 3-4 Ağustos’ta 600 delegenin katılımıyla düzenlediği 1. Merkezi Örgütlenme Konferansı’nın sonuç bildirgesini yayınladı.

Bildirgede, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin 4 Ağustos’ta ‘toplumsal barış’ için siyasi iktidara ve muhalefete yaptığı çağrıya değinelerek, bu konuda mücadele edileceği belirtildi.

Toplumun her kesiminin demokratik, sosyal ve ekolojik taleplerini ortak mücadele konusu yapılacağının belirtildiği bildirgede, şunlar kaydedildi:

“Yaşadığımız coğrafyada hüküm süren zulme ve faşizan zorbalığa direnişimizi büyütürken, örgütsel eksikliklerimizi de, yüzümüzü bağrında büyüdüğümüz halka dönerek gidereceğiz.
“Demokrasiyi ve barışı mahallelerden, işyerlerinden, sokaklardan ve tüm yaşam alanlarından kurma kararlılığındayız. Bu anlayışımızla, toplumun her kesiminin demokratik, sosyal ve ekolojik taleplerini ortak mücadele konusu yapacağız.
“Emekçilerin ve yoksulların sırtına yüklenmeye çalışılan ekonomik krizin sonuçlarına karşı emeğin haklarını; yoksullaştırma karşısında dayanışmayı ve haklarımızı savunmayı; savaş-işgal ve çatışma siyaseti karşısında barışı savunacağız.
“Erkek egemen ve kadın düşmanı ideolojik ve fiziki saldırıya, kadın özgürlük mücadelesinin bizlere kazandırdığı ilkelerimizi koruyarak ve geliştirerek cevap vereceğiz. Doğanın tahrip edilmesi ve talanı karşısında tüm canlıların yaşam hakkını savunarak mücadele edeceğiz.”

‘Taşlarını döşediğimiz yeni bir sürecin başındayız’

Bildirgenin “HDP olarak iddiamız ‘Yeni Yaşam’ yoludur” ara başlıklı bölümünde ise şu ifadeler kullanıldı:

“Bu boş bir iddia ve temelsiz bir cüret değildir. Demokrasinin, barışın, adaletin, özgürlüğün ve insanca yaşamın kurulması ve kazanılması için, toplumu sıkıştıran kutupların dışında olan bir yoldur. ‘Ya bir yol bulacağız, ya da bir yol açacağız’ düsturuyla mücadele edenlerin yoludur.
“Şimdi bu yolun taşlarını döşediğimiz yeni bir sürecin başındayız. Bu süreç politik kararlılık, örgütsel yenilenme, dinamik bir kadro siyaseti, genişleyen ittifaklar ve mutlaka dişe diş bir mücadele ile kurulacaktır.”

“Tarihin, siyaset sahnesini alt üst eden sürprizler hazırladığı bir zamanda, kapımızda bekleyen daha büyük görevlere hazırız. Bir kere daha ilan ediyoruz ki, HDP umudun partisidir ve gelecektir” ifadeleriyle sonlandırılan bildirgenin tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.


HDP, HDK ve DTK’den iktidarla muhalefete Diyarbakır’dan açık çağrı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
RTÜK'ün internet yönetmeliğinin iptali istemiyle dava
Sonraki Haber
bianet, ETHA ve Gazete Fersude dâhil 136 adrese erişim engeli kararı