Ana SayfaGüncelHDP’den AKP’ye: Milyonlara yetecek tomanız da biber gazınız da yok

HDP’den AKP’ye: Milyonlara yetecek tomanız da biber gazınız da yok

HABER MERKEZİ – HDP, belediyelere atanan kayyumların ardından yapılan protestolarda polis şiddetinin dozunun günbegün yükseldiğini belirterek, AKP’ye seslendi: “Hakkını gasp ettiğiniz milyonlarca insana yetecek ne tomanız ne de biber gazınız var.”

İçişleri Bakanlığı kararıyla Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye eşbaşkanlarının görevlerinden alınarak yerlerine kayyum atanmasının ardından HDP ve CHP başta olmak üzere birçok siyasi partiden ve sivil toplum örgütlerinden tepki gelirken, birçok kentte de karara karşı protestolar düzenleniyor.

Özellikle kayyum atanan kentlerde yapılan eylemlerde polis şiddeti nedeniyle aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralanırken, gazeteciler de dahil olmak üzere onlarca kişi gözaltına alındı.

Kayyum protestolarına yönelik polis şiddetinin dozunun artığını vurgulayan HDP, “Milyonlara yetecek tomanız, biber gazınız yok!” başlığıyla yazılı açıklama yaptı.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran imzalı açıklamada, “Halka orantısız ve ağır bir şiddet uygulanıyor. Milletvekilleri özellikle hedef alınarak darp ediliyor. Mardin’de bir yurttaşın bacağı polis tarafından kırılıyor; Van’da polis bir eylemciyi tekme, kask, cop ve masa kullanarak adeta öldürmeye çalışıyor” deniliyor.

“Bu şiddet, hukuksuzluk ve saldırganlık kabul edilemez” diyen HDP, AKP’ye de şöyle sesleniyor:

“Kaynaklarını yandaşlarınıza peşkeş çekmek için el koyduğunuz belediyelerimizin her santiminde milyonlarca insanın emeği ve alınteri vardır. Hakkını gasp ettiğiniz milyonlarca insana yetecek ne tomanız ne de biber gazınız var.
“Halkların Demokratik Partisi’ne ve seçmenlerine, Kürt halkına ve demokrasi güçlerine karşı güttüğünüz bu kin ve nefret, halka uyguladığınız bu zulüm, sizler için yaklaşan sonu hızlandırmaktan başka bir işe yaramayacak.”

Kontrolü kaybeden iktidar ve muhalefetin sorumluluğu – Abdulmelik Ş. Bekir

Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerine yine kayyum atandı

Diyarbakır, Mardin ve Van’a kayyum: Kim ne diyor, neler oluyor?

Kayyum protestoları: HDP’li vekil baygınlık geçirdi, gazeteciler darp edildi

Milletvekili Sarısaç: Kayyum politikası sadece HDP’li belediyelerle sınırlı kalmaz

Dil kirlenmesi, kayyum vs… – Müslüm Yücel