Ana SayfaGüncelİBB’nin şirketlerine yeni atamalar

İBB’nin şirketlerine yeni atamalar

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait şirketlerin yönetim kurulu üyeliklerine atamalar yapıldı. Belediyeye ait iki önemli şirket olan İGDAŞ’a başkan olarak Yavuz Erkut, KİPTAŞ’a ise Yeşim Meltem atandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), belediyeye ait şirketlere yeni atamalar yaptı.

Belediye İktisadi Teşebbüsü (BİT) olarak da adlandırılan, İBB şirketlerinin pek çoğunda 21 Mart 2020’ye kadar görev yapacak yeni üyelerle ilgili yönetim kurulu kararları Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlandı.

İGDAŞ

Bir milyar 420 milyon TL sermayeli İGDAŞ’a, İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut yönetim kurulu başkanı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli yönetim kurulu başkan yardımcısı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu yönetim kurulu başkan yardımcısı, Koç Üniversitesinden Zeynep Neyza Akçabay yönetim kurulu üyesi olarak atandı.

İGDAŞ yönetim kurulu başkanlığı görevini eski Genel Sekreter Hayri Baraçlı yürütüyordu.

KİPTAŞ

422 milyon 249 bin 861 TL sermayeli KİPTAŞ’ta ise İGDAŞ’a yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak atanan Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem, Şişli KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Başkan yardımcılıklarına ise İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Yasin Çağatay Seçkin, önceki yönetim zamanında İSKİ Genel Müdür Yardımcısı olan ve görevinden istifa eden Cafer Sezgin getirildi.

KİPTAŞ Genel Müdürlüğü’ne getirilen Ali Kurt da, yeni yönetim kurulu üyesi oldu.

İBB’nin şirketleri içinde yönetim kurulu başkan ve yardımcılarına memur maaşlarına ek olarak, ‘Huzur hakkı’ adı altında düzenli aylık ödeme yapılmasına da karar verildi.