Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİki çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan erkeğe 60 yıl hapis istemi

İki çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan erkeğe 60 yıl hapis istemi

HABER MERKEZİ – Konya’da iki çocuğunu sistematik cinsel istismara maruz bırakan erkek hakkında 60 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Konya’da şu anda 14 yaşında olan bir kız çocuğu, geçen yıl Aralık ayında ağabeyine, babası A.K. tarafından 7 yaşından itibaren cinsel istismara maruz bırakıldığını anlattı.

A.K.’nin 11 yaşındayken kendisini de cinsel istismara maruz bıraktığını söyleyen ağabey de olanları annesine anlattı.

Annenin şikayeti üzerine jandarma tarafından gözaltına alınan erkek tutuklandı.

A.K. hakkında ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı, cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, çocuğun cinsel istismarı’ suçlarından 60 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

DHA’nın haberine göre iki çocuk da devlet koruması altına alındı.

Öte yandan kız çocuğunun babasının kendisine söylediği istismar içerikli konuşmaları kayıt ettiği belirtildi. Bu konuşmalar, mahkemeye delil sunuldu.

Cinsel tacizden ceza almış

Erkeğin yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Duruşmada suçunu inkar eden A.K., mahkemeye delil olarak sunulan ses kaydındaki sesin kendisine ait olmadığını iddia etti.

Çocukların annesi de yaşananların doğru olduğunu söyledi ve A.K.’nin daha önce İzmir’de genç bir kadına da cinsel tacizde bulunduğunu ve bu olaydan ceza aldığını ifade etti.

İstismara maruz bırakılan çocukların da beyanlarının da alındığı duruşma tanıkların dinlenmesi ve bilirkişi raporlarının incelenmesi için ertelendi.

Duruşmaya katılan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan ile gönüllü avukatlar, çocukların ve ailenin yanında olduklarını açıkladı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kelebekler Vadisi'nin koruma statüsü düşürüldü, mimarlar tepkili
Sonraki Haber
Denizli'de 6 büyüklüğünde deprem