Ana SayfaGüncelİmamoğlu duyurdu: 30 Ağustos itibariyle ulaşım 24 saat olacak

İmamoğlu duyurdu: 30 Ağustos itibariyle ulaşım 24 saat olacak

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı İmamoğlu, 30 Ağustos’tan itibaren metro ve yoğun otobüs hatları başta olmak üzere toplu ulaşımın 24 saat olacağını duyurdu. Kadınların istihdam edilmesi konusuna da değinen İmamoğlu, 2 bin 300 çalışanın olduğu İSPARK’ta kadın çalışanın olmamasını eleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da Cem Karaca Kültür Merkezi’nde İBB Metro İstanbul’un düzenlediği 24. Dönem Tren Sürücüsü Bröve Töreni’nde konuştu.

İstanbul’un 24 saat yaşadığını belirten İmamoğlu şunları söyledi:

“Bu şehrin çok aktif olduğunu biliyoruz. Kentin her noktası birbirinden farklı. Uzun yıllardır tartışılan 24 saat üzerinden İstanbul ulaşımının sağlanmasını, özellikle metro hatlarında ve çok yoğun otobüs hatlarında 30 Ağustos gecesi, 00.00’dan sonra başlatacağız.
“İstanbul, henüz metroda eriştiği kilometre ve nüfusu bakımından ulaşmak istenilen yerde değil. Yerin altını son derece verimli kullanmazsanız ulaşımla baş etme şansınız bu tür büyük metropollerde pek de mümkün olmuyor. Bu açıdan metro bizim de yeni dönemde en fazla önem vereceğimiz ulaşım araçlarının başında geliyor. Hatta birincisi.
“Mutlaka metroya yüzlerce kilometreyi çok hızlıca katmamız, insanlarımızı bu sağlıklı ve güvenli ulaşım aracından faydalandırmamız gerekiyor. Bu sürecin lokomotifi olacağız ve en hızlı adımları bu alanda atacağız.”

“2300 çalışanı olan İSPARK’ta hiç kadın çalışan yok!”

3,5 aylık titiz bir çalışmanın ardından donanımlı hale gelen yeni tren sürücülerine başarılar dileyen İmamoğlu, sadece dört kadının bröve (makinist) aldığı törende kadınların istihdam edilmesi konusuna ilişkin ise şunları söyledi:

“Buradaki 66 kişi arasında sadece dört kadın var. Yani her işe bir kota koymazsak, toplumda kadınları yaşamın içine katmazsak, hayat zor olur. Dolayısıyla bundan sonra benim özel talebim ve talimatımdır ki, uygun her iş ortamına maksimum kadın katılımını sağlamak zorundayız.
Kadın istihdamını çok önemsiyorum. Bir istatistik canımı sıkmıştı. Şirketimizin birinde, İSPARK’ta, 2 bin 300 civarında çalışanı var. Kaç kadın çalışanımız var tahmin edin? Hiç! Bu olmaz! 2 bin 300 çalışanda hiç.
“Kadın Genel Sekreter Yardımcımız dedi ki, ‘Hiç mi canınız sıkılmıyor erkek erkeğe baka baka akşama kadar.’ Yani bu gerçekten hoş değil. Toplumun yarısı kadın. Ben bunu konuşurken aklınıza gelebilir belki, ‘Eşinden korktuğu için böyle konuşuyor!’ Öyle değil, bir eşe saygı duyulur, korkmam. Ama annem var, eşim var, kız kardeşim var, bir de biricik kızım var.
“Biz, kızlarımızı, oğullarımızı eşit yaşasınlar diye topluma hazırlıyoruz. Bu konu önemli. Bunu çözersek inanın toplum olarak seviyemiz çok daha yukarıda olacak.”
Previous post
Sivas’ta HES kanalı patladı
Next post
İtalya'daki Stromboli Yanardağı yeniden faaliyete geçti