Ana SayfaGüncelİmamoğlu’ndan Taksim Meydanı açıklaması

İmamoğlu’ndan Taksim Meydanı açıklaması

HABER MERKEZİ – İBB Başkanı İmamoğlu, Taksim Meydanı için yarışma düzenlemeyi planladıklarını açıkladı ve “Taksim Meydanı için arkadaşlarımız bir yol haritası belirlediler” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Beşiktaş Metrosu arkeolojik kazı alanı ile Üsküdar meydanında incelemelerde bulundu, gazetecilerin soruları yanıtladı.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre meydanların tarihi misyonu olduğunu söyleyen İmamoğlu, Taksim için bir yol haritası belirlediklerini belirtti.

“Hızlıca bir kısım sağlıklı proje oluşumu elde etmek adına oradaki çalışmaları kamuoyu önünde kısmen yarışma ve seçici kurulların oluşması ile yönetmeyi planlıyoruz. Vatandaşın takdirine sunma niyetindeyiz.
“Böyle bir metot gerçekleştiğinde sizlerle paylaşacağız. Yakın zamanda paylaşacağız. Hızlıca orada rol alacağımızı öngörüyoruz, iyi düşünerek yapmak zorundayız. Bütün meydanların kimlik bulmaları için çalışacağız. Taksim Meydanı için kısmi yarışma, davet usulü olabilir. Sonrasında da vatandaşların beğenisine sunacağız.”

2020 yılının Ocak ayında ilk etabının açılması planlanan Kabataş-Mahmutbey Metrosu hakkındaki soruya ise İmamoğlu, şöyle cevap verdi:

“Son aldığımız bilgiye göre bu istasyon etrafındaki kazılardan dolayı bir gecikme söz konusu ama Kabataş – Mahmutbey hattını engelleyici bir durum ortaya koymuyor. Sadece bu durak geç devreye girebilir. Açılış biraz gecikebilir.”

İmamoğlu istasyon hizmete girdiğinde metro alanında kalıntıların sergileneceğini dile getirerek, “Dolayısıyla burası hem bir istasyon hem de bir müze haline dönecek. Bilinsin ki metro hattımız yürüyor, onda bir sorun yok, aynı zamanda tarihi koruyucu tedbirleri de alıyoruz” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kütahya'daki orman yangını 16 saat sonra kontrol altına alındı
Sonraki Haber
WWF raporu: Ormanlardaki hayvan türlerinin sayısı yarı yarıya azaldı