Ana SayfaGüncelİmamoğlu’nun atadığı İSBAK Genel Müdürü Yetkin istifa etti

İmamoğlu’nun atadığı İSBAK Genel Müdürü Yetkin istifa etti

HABER MERKEZİ – İSBAK Genel Müdürü Bahaddin Yetkin, “Mevlam hayırlara vesile etsin” diyerek görevinden istifa etti. Yetkin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından bu göreve atanmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun atadığı İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri AŞ (İSBAK) Genel Müdürü Bahaddin Yetkin istifa etti.

Twitter üzerinden yaptığı açıklamada istifa kararını duyuran Yetkin, “Gördüğüm lüzum üzerine İsbak AŞ’deki görevimden istifa ettim” dedi ve ekledi: “Mevlam hayırlara vesile etsin.”

İBB Başkanı Danışmanı Murat Ongun’un yaptığı yazılı açıklamayla da Yetkin’in istifası duyuruldu.

Açıklamada, “Sayın İmamoğlu daha önce yaptığı açıklamalarda sık sık ‘Atamalarda liyakata önem verileceğini ve partizanlık yapılmayacağını’ belirtmişti. Bu vesile ile söz konusu adaylık atamada bir sorun görülmedi. Lakin, hem kamuoyuna yansıyan sosyal medya paylaşımları, hem de bu akşam sona eren incelemede görüldü ki, asla yönetim ve hayata bakış açımızla örtüşmeyecek başka paylaşımlar da yapılmıştır” denildi.

Ongun, istifanın İmamoğlu tarafından kabul edildiğini ve “şeffaf yönetim anlayışı gereği sürecin tüm ayrıntısıyla paylaşıldığını” vurguladı.

Açıklama, “Kamuoyunun, İBB ve iştiraklerinin faaliyetlerinde her zaman böyle hassasiyetle gözetleyici ve uyarıcı olmasından da büyük memnuniyet duyacağımızı belirtir, siz değerli basın mensuplarına ve halkımıza teşekkür ederiz” ifadeleriyle sona erdi.

Ne olmuştu?

Bahattin Yetkin’in İSBAK Genel Müdürü olarak atanmasının ardından geçmişte sosyal medyada Ayasofya Müzesi’nin cami olarak ibadete açılması için yapılan kampanyaya destek verdiği, Cübbeli Ahmet Hoca ve İsmailağa gibi cemaatlerinin önemli isimlerinin paylaşımlarını düzenli aralıklarla beğendiği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e hakaretler içeren videoları beğendiği, İstanbul’daki 8 Mart Kadınlar Günü eylemlerine katılan kadınların ezanın ıslıkladıklarını iddia eden videoları paylaştığı yönünde haberler yayımlanmıştı.

Türkiye’de bazı yayın organlarında ise Yetkin’in 2011 seçimlerinde AKP’den Urfa milletvekilliği için aday adayı olduğu; İSBAK Genel Müdürlüğü’ne getirilmesi sonrası bazı sosyal medya paylaşımlarını sildiği yönünde haberler de yer almıştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Cuma günü gazetecilere yaptığı açıklamada, “Arkadaşlarımızın yaptığı incelemeler liyakat ve tecrübe üzerineydi ve bu kavramlar üzerinden hareketle tercihler yapıldı. Bize sunuldu. Biz de detayı ile inceledik baktık. Arkadaşlarımızla sohbet ettik. Daha önce sahada konuştuğumuz gibi siyasi ve bunun gibi bir takım unsurlara takılmadık” demişti.

İmamoğlu, “Başarı, beceri ve liyakat kısmı ile ilgilendik. Atamalar da bu yönde yapıldı. Devam etme kararı verdiğimiz bir kısım arkadaşlarımızla devam ediyoruz” diye konuşmuştu.


Karınca, BBC Türkçe, Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Denizli'deki deprem: 108 bina ağır hasarlı
Sonraki Haber
Danimarka'da dört gün içinde iki patlama