Ana SayfaGüncelİstanbul Modern Sinema’dan “Bir Başka Rusya” seçkisi

İstanbul Modern Sinema’dan “Bir Başka Rusya” seçkisi

HABER MERKEZİ – İstanbul Modern Sinema, 19-29 Eylül tarihleri arasında ‘Bir Başka Rusya’ adlı film seçkisiyle çağdaş Rusya sinemasının karanlıkta kalan yüzüne bakacak.

İstanbul Modern Sinema yeni sezona, “Bir Başka Rusya” programıyla başlıyor.

19-29 Eylül tarihleri arasındaki film seçkisiyle çağdaş Rusya sinemasının karanlıkta kalan yüzüne bakılacak.

Programda, son on yılın tür sinemasından örnekler, yerli gişede başarılı olduysa da yurtdışında az bilinen, çoğu Türkiye’de gösterilmemiş filmler yer alıyor.

Filmler depresif ve kayıp bir Rusya resmi yerine, komünizm sonrası ve hızla küreselleşen toplumda genç nüfusun değişen kimlik arayışlarına dair alternatif hikaye ve karakterler; korkudan komediye, stil ve tür bakımından farklı örnekler sunuyor.

“Herkesi Şaşırtan Adam”

Programda yer alan filmler şöyle:

  • Dindar annesiyle yaşayan orta yaşlardaki Natasha’nın tutucu çevresinde kendine yaşam yeri açma mücadelesini anlatan Ivan Tverdovsky’nin Zooloji (Zoologiya, 2016)
  • Bir halk masalını Sibiryalı fakir bir köyde yaşayan orman bekçisi Egor karakteri üzerinden yeniden anlatıldığı Natasha Merkulova ve Aleksey Chupov’un yönettiği Herkesi Şaşırtan Adam (Tchelovek Kotorij Udivil Vseh, 2018)
  • Büyülü bir ormanda iki arkadaşın yaşadığı olayları anlatan, Natalya Pershina’nın yönettiği Ölü Kırlangıçlar (Mertvye lastochki, 2018).