Ana SayfaEkonomiİstanbul’da taksi ve minibüs ücretlerine zam

İstanbul’da taksi ve minibüs ücretlerine zam

HABER MERKEZİ – İstanbul’da taksi ücretlerine yüzde 25, minibüse de yüzde 20 oranında zam yapıldı. Zamla birlikte minibüslerde indi bindi 2 TL’den 2 buçuk TL’ye, taksilerde ise 10 TL’den 13 TL’ye çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ndeki (UKOME) toplantıda okul servisi, minibüs, taksi ve dolmuş ücretlerinin yeni fiyat tarifesi belirlendi.

Servis ücretlerine yüzde 13, minibüslere yüzde 20, taksilere 25, Şehir Hatları İstinye-Çubuklu arabalı vapurları araç geçiş ücretlerine yüzde 20, Harem-Sirkeci araç geçiş ücretlerine yüzde 10 zam yapıldı.

Elektrikli araçların arabalı vapurları ücretinde ise yüzde 50 indirim yapıldı.

Zamla birlikte minibüslerde indi bindi 2 TL’den 2 buçuk TL’ye, mesafelere göre 2 buçuk TL’lik yerler ise 3 TL’ye çıkarıldı.

Taksimetre açılış ücreti ise 4 TL’den 5 TL’ye yükseldi. Taksilerde indi bindi ücreti ise 10 TL’den 13 TL’ye çıktı. Kilometre mesafe ücreti 1 kilometrede 2 lira 50 kuruştan, kilometre başına 3 lira 10 kuruşa çıkmış oldu.

İBB: Gelir durumunu dikkate aldık

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ücret tarifesinin “enflasyon rakamlı, amortisman giderleri ve yakıt maliyetlerindeki artış ile vatandaşların gelir durumu dikkate alınarak” hazırlandığı ifade edildi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, karara ilişkin “Ulaşım camiasında en son iyileştirme 07.09.2017 tarihinde gerçekleşmişti” dedi ve ekledi:

“Ulaşım camiası olarak yaklaşık 24 aydır zam beklentimiz var, tarife iyileştirme beklentimiz var. Maalesef biz istediğimiz zammı alamadık. O kadar sevinçli değiliz. Ama bir iyileştirme oldu.”

İstanbul’da okul servis ücretlerine zam