Ana SayfaGüncel“Kayyum” ve “darbe” sözcüklerini içeren afiş, pankart ve sloganlara yasak

“Kayyum” ve “darbe” sözcüklerini içeren afiş, pankart ve sloganlara yasak

HABER MERKEZİ – 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Diyarbakır ve Antalya’da düzenlenecek mitinglerde, içerisinde “kayyum”, “darbe”, “doğa talanı” gibi sözcükler yer alan slogan, afiş, pankart ve dövizler yasaklandı.

HDP’li üç büyükşehir belediyesine son kayyum atamaları sonrası “kayyum” ve “darbe” sözcükleri yasaklandı.

İleri Haber’den Tugay Candan’ın haberine göre Antalya Muratpaşa’da, HDP’nin 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yapmak istediği eylemde, içerisinde “kayyum”, “darbe”, “doğa talanı”  gibi sözcükler olan slogan, afiş, pankart ve dövizler yasaklandı.

HDP Antalya İl Örgütü adına yapılan başvuru, Kaymakamlık tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne soruldu.

Emniyet’ten Kaymakamlığa verilen yanıtta ise eylemin yapılmasında bir sakınca görülmediği ancak “Kayyuma hayır, barışı ve demokrasiyi birlikte savunacağız”, “Savaşa, kayyuma, doğa talanına karşı birlikte kazanacağız”, “Kayyuma, darbeye hayır yaşasın halk halkların kardeşliği”, “Kayyuma, darbeye hayır yaşasın hak, hukuk, adalet mücadelemiz” ve benzer içerikli afiş, pankart, dövizlerin veya aynı anlama gelebilecek olan sloganların eylem öncesi ve esnasında etkinlik alanında yasak olduğu belirtildi.

Yasak gerekçesi de “Toplumun farklı görüşe mensup kısmının tepkisine yol açabileceği ve karşıt görüşlü grupların karşı karşıya gelmesine neden olabileceği bunun da ilimiz genelinde tesis edilen huzur ve güven iklimini bozabileceği değerlendirildiği…” sözleriyle açıklandı.

Diyarbakır için de aynı karar

Öte yandana Diyarbakır’da gerçekleştirilecek 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingi için de aynı yönde karar alındı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Miting Tertip Komitesi Sözcüsü Ramazan Karakaya, “kayyum” ve “saray” ifadelerinin geçtiği sloganlarla beraber, “barış tecrit edilemez” sloganının yasaklandığını söyledi.

Polisin “faşizm” kelimesini de yasaklamak istediğini belirten Karakaya, yapılan yoğun tartışma sonucu ‘faşizm’ ifadesine yasak gelmediğini aktardı.