Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı kendi ülkesinin toprağına galoşla basmaz

Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanı kendi ülkesinin toprağına galoşla basmaz

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarlada galoşla görüntülenmesini eleştirerek, “Bir ülkeyi yöneten, cumhurbaşkanı olan insan kendi ülkesinin toprağına galoşla basmaz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’nın Polatlı ilçesindeki tarlada galoşla görüntülenmesini eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Polatlı’da katıldığı hasat etkinliğinde tarlada uzun galoş giydiği fotoğrafları basına yansımıştı.

Rize’nin Fındıklı ilçesine giden Kemal Kılıçdaroğlu, belediye önünde yurttaşlara seslendi.

Erdoğan’ın galoşlu fotoğrafını gösteren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Bir ülkeyi yöneten, cumhurbaşkanı olan insan kendi ülkesinin toprağına galoşla basmaz. Biz toprağa yalın ayak basarız. Yalın ayak gezeriz. Vücuttaki elektriği alır toprak. Bir de gidip galoşla fotoğraf çektirmiş. Allah kibirden insanı korusun.
“İmkânımız olsa yalın ayak gezeriz, toprağın üzerinde. Ayağınızda çizme galoş ile birlikte fotoğraf çektireceksiniz. Allah bizi kibirden korusun. İsraftan kaçınmak zorundayız. Ne için? Bu güzel çocuklarımız için. Her kuruşu yerinde ve zamanında harcamak için.”

Aşık Veysel’in “Benim sadık yarim kara topraktır” dizelerini ve İslamiyet’te toprakla abdest alındığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, her şeyin topraktan geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Erdemli insan ‘Herkesin ayağının tozuyum’ der. Özellikle AK Partili kardeşlerime sesleniyorum. ‘Ayakkabım, giydiğim pahalı elbise toz olur’ diye böyle uzun uzun galoş çizmelere izin vermeyin. Tozdan, topraktan korkuyorsan gitme. O toprağın altında binlerce şehidimiz var.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadınlar bir araya geldi, komünal emekle oluşturuldu: 'Tuşbal'
Sonraki Haber
Balıkesir'de seyir halindeki otobüs yandı: Beş kişi yaşamını yitirdi