Ana SayfaEğitimMardin Artuklu Üniversitesi’ne yeni rektör ataması

Mardin Artuklu Üniversitesi’ne yeni rektör ataması

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Özcoşar’ı atadı. Eski rektör Ağırakça ise atamayla ilgili “Mardin’e yapılacak en büyük kötülük yapılmıştır” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı kurumlarla ilgili atama kararları Resmi Gazete‘de yayımlandı.

Karara göre, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. İbrahim Özcoşar atandı.

Özcoşar Twitter hesabından, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanmış bulunuyorum. Rabbim bizi kendisine ve bize güvenenlere mahçup etmesin, üniversitemize hizmet etmeyi nasip etsin” dedi.

Atamayla ilgili olarak eski rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ise Twitter üzerinden, Cumhurbaşkanı’na yanlış bilgi verildiğini ifade ederek “Mardin’e yapılacak en büyük kötülük yapılmıştır” dedi.

Ağırakça geçtiğimiz hafta bianet’e verdiği röportajda görev süresinin Mart’ta biteceğini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisinin göreve devam etmesini istediğini söylemişti:

“Cumhurbaşkanı benim göreve devam etmemi istedi ve devam ediyorum. Cumhurbaşkanı çok net olarak biz oraya tayin yapmayacağız, Ahmet Hoca ile devam edeceğiz diyor. Bu benim şeyim değil ki, benim böyle bir talebim de yok. Cumhurbaşkanının kendi takdiridir. Orayı yönetecek uygun bir eleman uygun görmedi, benim devam etmemi istiyor.”

İbrahim Özcoşar hakkında

1975’te Diyarbakır’da doğdu.

Dicle Üniversitesi’nde tarih okudu.

Yüksek lisansını Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı ve doktorasını ise Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalında tamamladı.

Uzmanlık alanı; Osmanlı Kent Tarihi, Süryaniler, Mardin Tarihi.


Rektör Ağırakça: Yaşayan Diller Enstitüsü’nün kapatılması söz konusu değil