Ana SayfaDünyaMeksika’da kadınlar polislerin cinsel saldırısına karşı sokakta

Meksika’da kadınlar polislerin cinsel saldırısına karşı sokakta

HABER MERKEZİ – Meksika’da iki kız çocuğu ve bir kadının bir grup polis tarafından cinsel saldırıya maruz bırakılması üzerine sokağa çıkan kadınlar, “Arkadaşlarım beni koruyor, sen korumuyorsun” pankartı ile pek çok noktada eylem düzenledi.

Meksika’da geçtiğimiz hafta bir kadın şehir müzesinde bir polis tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldı.

Polis tutuklanırken, 17 ve 16 yaşındaki iki kız çocuğunun da birkaç gün sonra bir grup polis tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığı haberi gündeme geldi.

Cinsel saldırı vakalarının ardından başkent Meksiko’da sokağa çıkan çok sayıda kadın, “Polis her yerde adalet hiçbir yerde” , “Polis bizi korumuyor, tecavüz ediyor” sloganları attı.

Polislere ithafen “Arkadaşlarım beni koruyor, sen korumuyorsun” yazılı pankartlarla yürüyüş yapan kadınlar, karakol önünde toplandı.

Karakolun camlarını kırarak karakolun ikinci katını ateşe veren kadınlar ardından da kent merkezindeki Bağımsızlık Anıtı’na giderek sprey boya ile taş anıtın tabanını boyadılar.

bianet’in DW’den Türkçeleştirdiği habere göre konuya ilişkin açıklama yapan Meksiko Belediye Başkanı Claudia Sheinbaum Pardo protestocuların hükümetten istedikleri “toplumsal cinsiyet şiddetinin ortadan kaldırılmasına yönelik meşru talebini” göz önüne aldıklarını ifade etti.

Pardo ayrıca eylemcilere diyaloğa girmeye devam etmeleri çağrısında bulundu.

Her gün dokuz kadın öldürülüyor

Birleşmiş Milletler’in verilerine göre Meksika’da her gün en az dokuz kadın öldürülüyor.

Her yıl ülkede yarım milyondan fazla cinsel suç işlendiği tahmin ediliyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İdlib'de TSK konvoyuna hava saldırısı
Sonraki Haber
28 barodan kayyum tepkisi: Bu utanca ikinci kez tanıklık ediyoruz