Ana SayfaEkonomiMerkez Bankası’nda Çetinkaya dönemindeki genel müdürler görevden alındı

Merkez Bankası’nda Çetinkaya dönemindeki genel müdürler görevden alındı

HABER MERKEZİ – Merkez Bankası’nda Murat Çetinkaya’nın görevden alınarak yerine Murat Uysal’ın getirilmesi sonrası, Çetinkaya döneminde göreve getirilen tüm genel müdürler görevden alındı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası (MB) Başkanı Murat Çetinkaya’yı görevden alarak, yerine yardımcısı Murat Uysal’ı atamıştı.

DW Türkçe’nin haberine göre, Çetinkaya’nın üç yıl önce göreve getirdiği genel müdürlerin tümünün görevden alındığı, çok sayıda genel müdür yardımcısı ve müdürün de görevden alınıp uzman kadrosuna atandığı belirtildi.

Habere göre görevden alınanların isimleri şöyle:

Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürü Dr. Pınar Özlü, Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürü Yavuz Yeter, Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Ayşe Gül Sayın, Kurumsal Dönüşüm Koordinatörü Zafer Orhan, Kurumsal Risk Yönetimi Genel Müdürü Mustafa Begün, Operasyon Genel Müdürü Dr. Ali Çufadar, Piyasalar Genel Müdürü Orhan Kandar, Strateji ve Kurumsal Yönetim Genel Müdürü Mehmet Sercan Arslan ve Çetinkaya’dan önce göreve getirilen Baş Ekonomist Doç. Dr. Ali Hakan Kara.

Gürses: Hiç akıl karı değil

Söz konusu görevden almaları, “hava bombardımanı” olarak nitelendiren ekonomist Uğur Gürses, DW Türkçe’ye şunları söyledi:

“Bu atamalar bir önceki dönemin atamaları olarak değerlendirilemez, bu atamalar köklü Merkez Bankacılığını kazımak anlamına geliyor. Ali Çufadar ve Orhan Kandar, bankaya 1988’de girmiş, çekirdekten yetişme Merkez Bankacıdır.
“MB’nin kurumsal bağımsızlığı zaten kalmamıştı, ikincisi bankanın Ankara’dan İstanbul’a taşınma projesi var. Krizdeyken at değiştirmek misali bunu dere geçerken at değiştirmek gibi görüyorum. Hiç akıl karı değil. Burada merkez bankacılığı kazınıyor.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Reyhanlı'da mühimmat deposunda patlama
Sonraki Haber
Zonguldak'ta cezaevinde gıda zehirlenmesi