Ana SayfaEkonomiMerkez Bankası’ndan ‘dolar’ adımı

Merkez Bankası’ndan ‘dolar’ adımı

HABER MERKEZİ – Merkez Bankası, yabancı para zorunlu karşılıkları tüm vadede 100 baz puan artırırken, banka nezdinde dolar cinsi tutulan zorunlu karşılıklarda faizi 100 baz puan indirdi. Kararla birlikte piyasadan 2.1 milyar dolar likidite çekilmesi bekleniyor.

Merkez Bankası, yaptığı duyuruda yabancı para cinsinden zorunlu karşılıkların tüm vadelerde 100 baz puan artırıldığını bildirdi.

Banka, dolar cinsinden tutulan zorunlu karşılıklarda ise faizi 100 baz puan indirdi.

Bankanın açıklamasında söz konusu adımla birlikte piyasadan yaklaşık 2.1 milyar dolar tutarında likidite çekilmesinin beklendiği belirtildi.

Merkez Bankası’nın internet sitesi üzerinden yayınlanan açıklama şu şekilde:

“Finansal istikrarın desteklenmesi amacıyla yabancı para mevduat/katılım fonlarına uygulanan zorunlu karşılık oranlarının tüm vade dilimlerinde 100 baz puan artırılmasına, aynı zamanda Bankamız nezdinde ABD doları cinsinden tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara uygulanan faiz oranının 100 baz puan indirilerek yüzde 1 olarak belirlenmesine karar verilmiştir.
“Söz konusu değişiklikler ile piyasadan yaklaşık 2,1 milyar ABD doları tutarında likidite çekilmesi beklenmektedir.”

Erdoğan “Faizler daha da inecek” demişti

Dün Bursa’da konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası ve ekonomiye dair açıklamalar yapmıştı.

Erdoğan, “Merkez Bankası faizleri indirdi, daha da inecek. Müjdeyi veriyorum enflasyon da düşecek, bunu da göreceksiniz” demişti.


Temmuz’da enflasyon yükseldi: Yüzde 16,65


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İran'da 5.2 büyüklüğünde deprem
Sonraki Haber
Filipinler'de üç tekne battı: 31 kişi hayatını kaybetti