Ana SayfaGüncelMızraklı: İrademizi tanımayanlar kaybeder

Mızraklı: İrademizi tanımayanlar kaybeder

HABER MERKEZİ – “Kendilerine gelen parayı halka değil Kandil’e gönderenlere seyirci kalamayız ve kalmayacağız” diyen AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt veren görevden alınarak yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mızraklı, tüm faaliyetlerinin İçişleri Bakanlığı’nca takip edildiğini belirterek, “Bir kuruş yanlış işlem yapmadık” dedi ve ekledi: “İrademizi tanımayanlar kaybeder.”

19 Ağustos’ta İçişleri Bakanlığı kararıyla HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye eşbaşkanları Adnan Selçuk Mızraklı, Bedia Özgökçe Ertan ve Ahmet Türk görevden alınıp yerlerine kayyum atandı.

Geçtiğimiz gün partisinin 18. kuruluş yıl dönümünde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kayyum atamalarına dair görevden alınan seçilmişlere yönelik birtakım suçlamalar yöneltti ve “Kim terörle el ele olursa milletin verdiği yetkiyi kullanırız” diye konuştu.

Erdoğan, açıklamalarında “Bu milletin alın terinden artırarak vermiş olduğu vergilerle kendilerine gelen parayı halka değil Kandil’e gönderenlere, dağa gönderenlere biz seyirci kalamayız ve kalmayacağız” ifadelerini de kullandı.

Görevden alınan isimlerden Mızraklı, Erdoğan’ın suçlamalarını reddederek “Bir kuruş yanlış işlem yapmadık” dedi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Mızraklı, “Mızrak çuvala sığmıyor. Söylediğiniz şeylerin hayat içinde karşılığı olmalıdır. İşlem olarak da belge olarak da söyledikleriniz ortaya koymak durumundasınız” diyerek Erdoğan’dan kanıt istedi.

“Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinde bütün yapılan işlemler, İçişleri Bakanlığı’nın bilgisayarlarında aynı andan görülen işlemlerdir. Bir kuruş yanlış işlem yapacak olsanız oradan görülür.”

Kendilerine iftira atılmaması gerektiğini vurgulayan Mızraklı, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Eğer bu halkın, bu kentin bir kuruş parası nahak bir yere kullanılmışsa, Allah benim hakkımı versin. Ama kullanılmadığı halde iftira ediliyorsa o zaman onların hakkını versin.”

Hukuka ve demokrasi değerlerine uyulmasını isteyen Mızraklı, “Haklarımızı biliyoruz, haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” diye de ekledi.

‘İrademizi tanımayanlar kaybeder’

“Biz Kürtler, eşit, özgür ve adil olarak bu ülkenin sürecine katılan, geleceğinde tasarruf hakkı olan yurttaşlar olarak da irademizi beyan ediyoruz” diyen Mızraklı, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Seçimlerdeki bütün hukuk dışılıklara rağmen yüksek bir oy oranıyla bu irade belirlendi. Ama birileri kalkar, bize ‘Sizin iradenizi tanımıyoruz’ derse, o zaman anayasal yurttaşlık hukukumuzu devre dışı bırakırlar ki bundan kaybeden kendileri olur.”

Erdoğan’dan kayyum açıklaması

TİP, EMEP, Halkevleri ve ÖDP’den ortak kayyum açıklaması

Kaos, irade ve sadelik – Akın Olgun

Kontrolü kaybeden iktidar ve muhalefetin sorumluluğu – Abdulmelik Ş. Bekir

Yepyeni sömürgeciliğin ana hattı – Özgür Amed

Previous post
Epilepsiye karşı yeni bir tedavi umudu
Next post
Hasta tutuklular: Emrah İsi ailesini tanımakta zorluk çekiyor