Ana SayfaGüncelMSB: Afrin’deki TSK üssüne saldırıda iki asker yaralandı

MSB: Afrin’deki TSK üssüne saldırıda iki asker yaralandı

HABER MERKEZİ – Milli Savunma Bakanlığı, Afrin’deki TSK üs bölgesine yapılan saldırıda iki askerin yaralandığını bildirdi.

Suriye’nin kuzeyindeki Afrin kentinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) üs bölgesine saldırı düzenlendiği duyuruldu.

Açıklama Milli Savunma Bakanlığı’ndan geldi.

Açıklamada, Tel Rıfat bölgesinden tanksavar roketiyle düzenlendiği belirtilen saldırı sonucunda iki askerin yaralandığı bildirildi.

Bakanlık, saldırının yapıldığı bölgenin ise ‘ateş destek vasıtalarıyla vurulduğunu’ belirtti.

Geçtiğimiz yıl 20 Ocak 2018’de Afrin’e 72 uçak ile startı verilen “Zeytin Dalı” isimli operasyon başlatılmış, 58 gün boyunca kent bombalanmıştı.

18 Mart’ta Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) grupları ile beraber kente giren TSK, yönetim binasına Türk bayrağı çekmişti.

Bu tarihten sonra kentte daha önce Kürtçe olan yerleşim yerleri ve kurumların adı Türkçe ve Arapça olarak değiştirilmiş, kimi Afrinlilerin mülklerine el konulmuştu.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre ise Türkiye’nin Afrin’e düzenlediği askeri harekat öncesinde 100 binden fazla insan kenti terk etmek zorunda kalmıştı.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, Afrin’den göç eden sivillerin büyük bir bölümünü oluşturan 75 bin kişinin, Tel Rıfat’a, geri kalan kısmının da Nubul ve Zahra çevresindeki diğer köylere yerleştiğini kaydetmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadıköy Sahaf Çizgi Festivali'ne geri sayım başladı
Sonraki Haber
Hukukçular: Elazığ Cezaevi’ne gidin, işkenceye tanıklık edin