Ana SayfaKitapOtonom’dan: “Dersim Alevileri’nde İyileştirme Geleneği”

Otonom’dan: “Dersim Alevileri’nde İyileştirme Geleneği”

HABER MERKEZİ – Kızılca Yürür’ün kaleme aldığı “Dersim Alevileri’nde İyileştirme Geleneği”, Otonom Yayıncılık etiketiyle raflarda yerini aldı. Kitap yayınevi tarafından “Bu kitap, belki sadece sözde kalması gerekenleri yazıya dökerek bir tehlikeyi de göze almıştır. Ancak, eski ve güzel sözlere düşmanlıklar çoktur, bunları unutturmak için uğraşanlar da…” diye tanıtılıyor. Biz de kitabın arka kapak yazısını ve künyesini paylaşıyoruz.


Arka Kapak

Dersim Aleviliğinde, beden reddedilmesi gereken, günahlarla ve günahkarlarla kaynayan bir zindan değildir. Beden bir cennettir, öz, can ve beden birbirinden razı gelirse, ölümsüzdür. İçine haramileri sokmamak için canımızı dişimize takıp uğraşırsak, cenneti yeryüzünde yaşarız, ki Dersim Aleviliğinde dünyanın ötesinde bir cennet yoktur, cennet de cehennem de buradadır.

Birbirinden razı bedenlerin ve canların muhabbeti için, dostluğu için, varlığı için bu sözleri konuşmalıyız, yazmalıyız, tartışmalıyız. Bu kitap, belki sadece sözde kalması gerekenleri yazıya dökerek bir tehlikeyi de göze almıştır. Ancak, eski ve güzel sözlere düşmanlıklar çoktur, bunları unutturmak için, insanların kendilerine ve başkalarına dostluk ve sadakatle bağlanmasının yollarını silmek için uğraşan insanlar da vardır. Bu nedenle, sadece yaşanması ve söz olarak paylaşılması gereken gerçekleri yazıyla sabitleme riskini göze almak gerekti. Anadolu Alevileri’nin insan bedenini varlığın kanıtı ve doğuranı kabul eden dünyasına, Dersim Alevilerinin iyileştirme geleneğinin açtığı kapıdan girebiliriz.


Künye

Kitap Adı: Dersim Alevileri’nde İyileşme Geleneği
Yazar: Kızılca Yürür
Yayıma Hazırlayan: Münevver Çelik
Kapak ve İç Tasarım: Ali Doğan
Yayınevi: Otonom Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 384


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
IŞİD’de kadın olmak: Kötülüğün Sıradanlığı – 6
Sonraki Haber
Yapısal şiddet olarak ırkçılığın kumsalı – Canan Coşkan