Ana SayfaKültür-SanatPelin Esmer’in yeni filmi “Kraliçe Lear”dan fragman ve afiş

Pelin Esmer’in yeni filmi “Kraliçe Lear”dan fragman ve afiş

HABER MERKEZİ – Pelin Esmer’in dünya prömiyerini 25. Saraybosna Film Festivali’nde yapacak yeni filmi “Kraliçe Lear”dan ilk tanıtım fragmanı ve afiş yayınlandı.

Son filmi İşe Yarar Bir Şey ile dikkat çeken Pelin Esmer, bu yıl yeni filmi “Kraliçe Lear” ile sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Dünya prömiyerini 20 Ağustos’ta Saraybosna Film Festivali’nin Uluslararası Belgesel Film Yarışması’nda yapacak olan filmden ilk tanıtım fragmanı ve afiş yayınlandı.

Film, Mersin Arslanköylü tiyatrocu kadınların Shakespeare’in Kral Lear oyununu kendi üsluplarınca uyarlamasını konu alıyor.

Türkiye’de 15 Kasım 2019’da vizyona girecek filmin sinopsisi ise şöyle:

“2000’li yılların başında Toroslar’da bir avuç köylü kadın bir tiyatro topluluğu kurmuş, biz de bu topluluğun kurulma serüvenini, kadınların hayatlarını sahneye taşımalarını ve tiyatronun onları nasıl değiştirdiğini Pelin Esmer’in Oyun belgeselinde izlemiştik.
“Bu kez aynı tiyatrocu kadınlar, Shakespeare’in Kral Lear oyununu suyun bile zor ulaştığı ücra dağ köylerinde sahnelemek üzere yollara düşüyor. Uçurumlarla dolu yollarda toz toprak içinde ilerlerken, kadınların dünyasıyla Kral Lear’in dünyası iç içe geçiyor; ‘iyi ve kötü’, ‘genç ve yaşlı’, ‘zengin ve fakir’, ‘dürüst ve sahtekâr’ oyunun içinden çıkıp gerçeğe karışıyor.”

“Kraliçe Lear”dan yayınlanan ilk tanıtım fragmanını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hindistan'da sel: Yaklaşık 200 kişi öldü, yüz binlerce kişi tahliye edildi
Sonraki Haber
Ormancılık uzmanı Wohlleben'den Kaz Dağları uyarısı: Türkiye için bir felaket