Ana SayfaGüncelSavunma Bakanlığı: Müşterek Harekât Merkezi’nin altyapısı kuruluyor

Savunma Bakanlığı: Müşterek Harekât Merkezi’nin altyapısı kuruluyor

HABER MERKEZİ – Milli Savunma Bakanlığı, Urfa’ya gelen ABD’li altı kişilik heyet ile Müşterek Harekât Merkezi’nin “altyapı kurulum çalışmalarına başlandığını” bildirdi.

Ankara’da 3 gün boyunca ABD ile Türkiye arasında yürütülen “güvenli bölge” görüşmeleri mutabakat ile sonuçlanmıştı.

Buna göre Türkiye’de ‘Müşterek Harekât Merkezi’nin kurulması kararlaştırılmıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ABD ile mutabakata varılan ‘harekat merkezi’nin önümüzdeki günlerde kurulacağını söylerken, bakanlık da bu kapsamda Türkiye’ye gelen altı kişilik ABD heyetinin Urfa’ya ulaştığını açıklamıştı.

Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı’ndan yeni bir açıklama geldi.

Bakanlık, Urfa’da bulunan ABD heyetiyle ile ortak harekat merkezinin altyapı kurulum çalışmalarına başlandığını duyurdu.

“Müşterek harekat merkezi oluşturma çalışmaları devam ediyor” başlığıyla yayımlanan açıklamada üç madde yer aldı. Bunlar şöyle:

  1. “Suriye kuzeyinde ABD ile koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölge kapsamında Şanlıurfa’da kurulacak Müşterek Harekât Merkezinin faaliyete geçirilmesine yönelik çalışmalara devam edilmektedir.”
  2. “Şanlıurfa’ya gelen ABD’li 6 kişilik heyet ile altyapı kurulum çalışmalarına başlanmış; kritik fonksiyonların tesisi sağlanmıştır.”
  3. “Müşterek Harekât Merkezi’nin tesisi ve faaliyetlerinin bir an önce başlamasına yönelik çalışmalar zaman gecikmesine mahal vermeden sürdürülmektedir.”

‘Güvenli bölge’nin ayrıntıları

Öte yandan bu sabah saatlerinde Mezopotamya Ajansı, Kuzey ve Doğu Suriye sınırlarında kurulması planlanan “güvenli bölge”nin ayrıntılarına ulaştığı haberini abonelerine servis etmişti.

Nazım Daştan imzalı haberde, varılan mutabakata göre “güvenli bölge”nin genişliğinin yaklaşık 100 kilometre, derinliğinin ise 5 kilometre olacağı belirtilmişti.

Söz konusu bölgenin ise Gire Spi’den Serekaniye’ye kadar uzandığı kaydedilmişti.


Mezopotamya Ajansı ulaştı: Ayrıntılarıyla ‘güvenli bölge’


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kürt mülteci Behrouz Boochani’ye Avustralya'dan bir ödül daha
Sonraki Haber
Bayram tatilinin ilk dört gününde en az 30 kişi hayatını kaybetti