Ana SayfaGüncelŞırnak ve Mardin’de ev baskınları: Onlarca HDP’li gözaltında

Şırnak ve Mardin’de ev baskınları: Onlarca HDP’li gözaltında

HABER MERKEZİ – Şırnak merkez ve İdil ile Beytüşşebap ilçelerinde yapılan ev baskınlarında aralarında HDP’li yöneticilerin de bulunduğu yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

Şırnak merkez ve ilçelerinde sabah saatlerinde polis tarafından çok sayıda eve baskın düzenlendi.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında yapılan baskınlarda, HDP yöneticileri Yahya İdin, Sinan Koluman ve Sekvan Kılınç gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

İdil ilçesinde de 15 Ağustos’ta kent genelinde yapılan operasyonda gözaltına alınan ve önceki gün serbest bırakılan HDP Belediye Meclis üyesi Mehmet Elarslan’ın eşi de olan Gül Elarslan gözaltına alındı.

Beytüşşebap ilçesinde ise sabah saatlerinde 6 ayrı eve operasyon düzenleyen ve evlerde arama yapan polis, HDP yöneticisi Dindar Cin, Cemil Cin, Nuri Cin, Selahattin Ataman, Agit Çokdoğan ile Mazlum Çokdoğan’ı gözaltına aldı.

Şırnak’ta yapılan baskınlarda gözaltına alınanların sayısı 14’e yükseldi.

Mardin’de de gözaltılar

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Nusaybin ve Midyat ilçelerinde dün gece geç saatlerde başlayan ev baskınlarında 4 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlarla birlikte Mardin’deki gözaltı sayısı 15’e yükseldi.

Operasyon ile ilgili “gizlilik” kararı alındı.

15 Ağustos’taki gözaltılar

Şırnak genelinde 15 Ağustos’ta yapılan gözaltı operasyonlarında dokuz kişi serbest bırakılmış, iki kişi ise tutuklanmıştı.

Öte yandan Mardin’in Artuklu, Nusaybin, Kızıltepe, Dargeçit ve Savur ilçelerinde 15 Ağustos’ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan ve emniyette işlemleri süren 11 kişinin yarın Mardin Adliyesi’ne sevk edilmesi bekleniyor.

Previous post
Bangladeş'te yangın: 1200 baraka zarar gördü, 10 bin kişi evsiz kaldı
Next post
1. Folklor Günü etkinliği 24 Ağustos'ta Diyarbakır'da başlıyor