Ana SayfaGüncelŞırnak’ta 15 gün süreyle eylem ve etkinlikler yasaklandı

Şırnak’ta 15 gün süreyle eylem ve etkinlikler yasaklandı

HABER MERKEZİ – Kayyum atamalarını gerekçe gösteren Şırnak Valiliği, kentteki tüm eylem ve etkinlikleri 15 gün süreyle yasakladı.

Şırnak’taki tüm eylem ve etkinlikler 15 gün boyunca yasaklandı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, HDP’li Van, Diyarbakır ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atandığı hatırlatılarak, buna dair düzenlenen protestoların yasaklandığı duyuruldu.

“Toplantı ve Gösteri yürüyüşleri Kanununun 17. maddesi gereğince Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye başkanlarının görevden alınmalarını protesto etmek amacıyla açık alanda gerçekleşebilecek yürüyüş, basın açıklaması, mezarbaşı anma, oturma eylemi, stand açma, çadır kurma, bildiri dağıtma, protesto vb. eylem ve etkinliklerin, belirtilen konuların devamı niteliğindeki her türlü eylem ve etkinliklerin Şırnak il sınırları içerisinde (il merkezi, ilçeler ve jandarma sorumluluk bölgeleri dâhil) 23/08/2019 günü saat: 00.01’den 06/09/2019 günü saat: 24.00’e kadar (15) onbeş gün süre ile yasaklanmıştır.”

Dört kentte de yasak

Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye eşbaşkanlarının görevden alınmasının ardından Diyarbakır, Muş ve Adana’da 15 gün, Mardin’de ise 30 gün süreyle eylem ve etkinlikler yasaklanmıştı.

Van’da, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) gerekçe gösterilerek 21 Kasım 2016 tarihinde alınan eylem ve etkinlik yasağı 1000 günden fazladır devam ediyor.


Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerine yine kayyum atandı

Milletvekili Sarısaç: Kayyum politikası sadece HDP’li belediyelerle sınırlı kalmaz




Önceki Haber
Kayyum idaresinin "iki" yüzü – Adnan Çelik
Sonraki Haber
Manisa’da JES karşıtı nöbet eyleminde gözaltına alınanlar serbest