Ana SayfaGüncelSiyasilerin bayram mesajları

Siyasilerin bayram mesajları

HABER MERKEZİ – Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan siyasetçilerden AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ağustos’ta zaferler halkasına bir yenisini daha ekleyeceğiz” diye belirtti. HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Temelli ise bayramın barış, adalet, özgürlük ve eşitliğe vesile olmasını diledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu da artan işsizliğe ve hukuk, eğitim, basın özgürlüğündeki gerilemelere dikkat çekerek, “her şeyin çok daha güzel olacağı yakın bir geleceğe olan inancımızı kaybetmiyoruz” dedi. Siyasilerin bayram mesajlarını özetledik.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

“Bin yıldır yaşadığımız bu topraklarda her zaman olduğu gibi bugün de en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizdir.

“Ağustos ayı, bizim tarihimizde zaferler ayı olarak geçer. Yaklaşık iki hafta sonra idrak edeceğimiz Malazgirt Zaferi’nden Mercidabık Seferi’ne, İstiklal Harbimizin zirvesi olan 30 Ağustos zaferinden Kıbrıs çıkarmasına kadar pek çok dönüm noktasını bu ay içinde yaşadık.

“Son olarak Suriye sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridoruna ilk vurduğumuz darbe olan Fırat Kalkanı Harekatı’nı da yine bir Ağustos günü başlattık. İnşallah bu ağustosta da tarihimizin zaferler halkasına bir yenisini daha ekleyeceğiz.

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, vatandaşlarıyla birlikte tüm kardeş ve dostlarının umudu bir ülke olarak, attığı her adımla biraz daha güçlenmeye, büyümeye devam edecektir.

“Demokraside, ekonomide ve savunmada kat ettiğimiz her mesafeyle, geleceğimize açılan kapıları biraz daha aralıyor, hedeflerimize biraz daha yaklaşıyoruz.”

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli:

“Savaşa karşı barışın, çatışmaya karşı diyalogun, düşmanlaştırmaya karşı kardeşliğin egemen olduğu bir dünya yaratma iddiamız ve bu uğurda verdiğimiz mücadele insanlık değerlerine ve halklarımızın iradesine sahip çıkmamızın bir gereğidir.

“HDP olarak bu yaşadıklarımızın bizleri birbirimizden uzaklaştıran, birbirimize düşmanlaştıran değil; bizleri birbirimize yakınlaştıran, mücadeleyi ortaklaştıran bir yöne evrilmesi için çabaladık ve çabalıyoruz.

“Bayramların, eşit ve demokratik bir ortamda birlikte yaşam umuduna bir adım daha yaklaşacağımız, farklılıklarımızı bir zenginlik olarak paylaşacağımız, umudu büyüteceğimiz günler olduğunu biliyor ve kararlı duruşumuzu böyle günlerde pekiştiriyoruz.

“Özlemini duyduğumuz barışı, adaleti, özgürlüğü ve eşitliği kazanmamıza, kardeşlik çemberinin inşasına vesile olacağı inancı ve güçlenen umudumuzla başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam aleminin ve coğrafyamızda yaşayan halkların Kurban Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyoruz.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

“Mevcut siyasi iktidarın, kayırmacı, liyakatsiz, savurgan ve buyurgan, zulüm üreten, denetimsiz yönetim anlayışı, ne yazık ki ülkemizin değerlerini tahrip ediyor. Ancak artan işsizliğe, hukuk, eğitim, şeffaflık, medya özgürlüğü endekslerindeki gerilemeye, hızla yükselen yolsuzluk verilerine, gelir dağılımındaki adaletsizliğe, milli çıkarlarımızı göz ardı eden dış politika uygulamalarına karşın, her şeyin çok daha güzel olacağı yakın bir geleceğe olan inancımızı kaybetmiyoruz.

“Biliyoruz ki ekonomik krizin ağır tablosunu evinden uzak tutmaya çalışan kadınlarımızın fedakârlığından, işsizliğin kıskancında olmalarına rağmen fikri, irfanı, vicdani hür gençlerimizin aydınlığından, Kaz Dağları’ndaki doğa katliamına itiraz eden on binlerin azminden, hakkın, hukukun, adaletin kuşatıcılığına bağlı milyonlarca vatandaşımızın kararlılığından aldığımız güçle, Türkiye’nin sorunlarını en kısa sürede gidereceğiz.

“İnanıyorum ki 31 Mart 2019’da başlayan baharı, ülkemizin köklü demokrasi birikiminin yol göstericiliğinde, kimseyi ötekileştirmeden ve dışlamadan tüm Türkiye’ye ve İslam dünyasına yayacağız.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"Kaz Dağları için sonuna kadar mücadelemiz devam edecek"
Sonraki Haber
Başsavcılık Melih Gökçek hakkında soruşturma başlattı