Ana SayfaGüncel#SuçBudur diyen HDP soruyor: 2 yılda ne kadar kadayıf yiyebilirsiniz?

#SuçBudur diyen HDP soruyor: 2 yılda ne kadar kadayıf yiyebilirsiniz?

HABER MERKEZİ – Üç belediyeye kayyum atanması sonrası kayyum harcamaları belgeler ile gündemden düşmezken, HDP #SuçBudur başlığı altında sosyal medyada bir kampanya başlattı. Göze çarpan harcama kalemlerinden biri olan ‘kadayıf’ konusunu gündeme getiren HDP, kayyum dönemindeki 1 ton 600 kilo fıstıklı kadayıf giderine karşı “Bir insan, hadi diyelim ki bir fil, ömrü boyunca ne kadar kadayıf yiyebilir?” sorusunu soruyor.

İçişleri Bakanlığı’nın Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine bir kez daha kayyum atanması sonrası, kayyumların daha önce yaptıkları ve belgelenen harcamalar gündemde.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, “Vergilerle gelen parayı halka değil Kandil’e gönderenlere seyirci kalamayız” açıklamasında bulunsa da konuya dair bir belge henüz açıklanmış değil.

Öte tarafta ise örneğin Mardin Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’li bakanlara gümüşçüden 600 bin liralık hediye aldığı belgelendi.

Buna karşı itirazını, protestolarını sürdüren HDP #SuçBudur başlığı altında sosyal medyada bir de kampanya başlattı.

Partinin bu kapsamda hazırladığı videolardan biri kayyum döneminde yenilen kadayıflarla ilgili.

31 Mart’ta HDP’den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ancak geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan belediye eş başkanları arasında olan Selçuk Mızraklı, göreve geldiği zaman “Kayyum döneminde 1 ton 600 kilo fıstıklı kadayıf yemişler” açıklaması yapmıştı.

HDP’nin hazırladığı videoda bunun “matematiği” yapılıyor.

“Bir insan, hadi diyelim ki bir fil, ömrü boyunca ne kadar kadayıf yiyebilir? Kadayıfın 300 kilosunu İçişleri Bakanlığı, 500 kilosunu Saray yemişse, geriye kalan 800 kilo kadayıfı Kayyım nasıl tüketti?” diye soruyor parti.


“Yolsuzlukların belgeleri ortada”