Ana SayfaDünyaTekneleri bozulan mültecilerden 15’i açlık ve susuzluktan yaşamını yitirdi

Tekneleri bozulan mültecilerden 15’i açlık ve susuzluktan yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Yemen’e gitmeye çalışan mültecileri taşıyan teknenin arızalanması sonucu 15 kişi açlık ve susuzluk nedeniyle yaşamını yitirdi.

Cibuti’den Yemen’e giden Etiyopyalı mültecileri taşıyan teknenin arızalanması ve tekne sahiplerinin tekneyi terk etmesi sonucu 90 kişi denizde mahsur kaldı.

Birleşmiş Milletler Göçmenlik Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre en az 15 mülteci açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybetti.

Uluslararası Göç Organizasyonu, teknede hayatta kalmayı başaranların, ölenlerden bir kısmının da denize atlayarak intihar ettiklerini anlattıklarını belirtti.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre Yemen kıyılarına ulaşan mültecilerden  bir kısmı da tıbbi yardım ulaşamadan hayatını kaybetti.

Organizasyondan yapılan açıklamada içinde 90 mültecinin olduğu teknenin Pazartesi günü Yemen’in Aden limanına ulaştığı belirtildi.  Ancak arızalı teknenin oraya nasıl gelebildiği konusunda bilgi verilmedi.

Uluslararası Göç Organizasyonu Mayıs ayında bir açıklama yaparak iç savaşın hakim olduğu Yemen’den çoğu Etiyopyalı 3 bin mültecinin serbest bırakmasını istemişti.

Organizasyon mültecilerin Aden’de uygun olmayan koşullardaki kamplarda tutulduğunu belirtmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
IŞİD’de kadın olmak: Kötülüğün Sıradanlığı – 4
Sonraki Haber
Barolar Birliği: Nafaka hakkına müdahale ayrımcı, İstanbul Sözleşmesi'ne de aykırı