Ana SayfaManşetTemmuz ayında erkekler en az 31 kadını öldürdü

Temmuz ayında erkekler en az 31 kadını öldürdü

HABER MERKEZİ – Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, Temmuz ayında erkekler en az 31 kadını öldürdü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2019 Temmuz ayı raporunu açıkladı.

Rapora göre Temmuz’da erkekler en az 31 kadını öldürdü, çocuk istismarı ve cinsel şiddet devam etti.

Bu ayki kadın cinayetlerinin beşi şüpheli ölüm olarak kaydedilirken, 16 kadının neden öldürüldüğü tespit edilemedi, ikisi boşanmak, dördü ayrılmak ve dördü ise başka konularda kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü.

“Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor.”

Kadın cinayetlerinin çoğunda erkekler ateşli silahlar kullandı. Rapora göre kadınların 16’sı ateşli silahlarla, beşi kesici aletle, biri boğularak, üçü darp edilerek öldürüldü.

Temmuz ayındaki kadın cinayetlerinin en çok işlendiği kentlerin başında İstanbul, Adana, Bursa, Mersin ve Konya geldi.

Kadınların çoğunlukla evlerinde öldürüldüğü belirtilen raporda erkekler tarafından öldürülen kadınların isimleri şöyle:

Şükran Cantaş, Filiz K., A.Ç., Müberra Kuzdan, Hülya Yılmaz, Meryem Aktan, Chen Haiyun, Songül Yalçın, Fatma Gürgen, Afet Mammadli, Büşra Güçlü, Elif E., Sevim Koç, Seher O., Ebru Tenk, Fatma Aydoğdu, Nimet Y., Özlem Ergül, Gülen Pamukçu, Nuray Anar, Çiğdem Kurtoğlu, Hasine Şanlı, Halime Şenal, Hatice Kavak, Zeyneb El Arid, Gülay Şimşek, Saime Durgel, Pınar Gevez, Alime Ataman, Mürvet İ. ve bir kimliği tespit edilemeyen kadın.

Cinsel saldırı ve istismar

Raporda çocuklara yönelik cinsel istismar ve cinsel şiddetin Temmuz ayında da devam ettiği belirtilirken, bu vakalardaki cezasızlık örneklerine dikkat çekildi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun hazırladığı raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ayşe Karaman'ın şüpheli ölümü: 'Haberler asılsız, bu bir kadın cinayeti'
Sonraki Haber
Öcalan avukatlarıyla 2 ay sonra görüştü