Ana SayfaGüncelTürkiye’de bir Almanya vatandaşı daha gözaltına alındı

Türkiye’de bir Almanya vatandaşı daha gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Türkiye’ye tatil için gelen Almanya vatandaşı Osman B.’nin, Facebook paylaşımları nedeniyle “örgüt propagandası”ndan gözaltına alındığı belirtildi.

Türkiye’de bir Almanya vatandaşının daha gözaltına alındığı bildirildi.

Almanya basınındaki (NDR, WDR ve Süddeutsche Zeitung) habere göre, 36 yaşındaki Osman B. Temmuz ayı sonunda Antalya Havalimanı’nda gözaltına alındı.

DW Türkçe’nin aktardığı habere göre Osman B.’ye, Facebook’taki bazı paylaşımları nedeniyle “örgüt propagandası” suçlaması yöneltiliyor.

2011’den bu yana Almanya vatandaşı olan Osman B.’nin Antalya’ya ailesiyle birlikte tatil amaçlı geldiği belirtiliyor.

Mahkemenin, Osman B.’nin Türkiye’de ikamet adresinin bulunmadığından ‘firar etme riski’ni göz önünde bulundurarak gözaltında tutulmasına karar verdiği kaydediliyor.

Soylu “gözaltına alacağız” demişti

Gözaltına alınan Osman B.’nin avukatı Berthold Fresenius, müvekkiline yöneltilen suçlamaların İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçen Mart ayında yaptığı açıklamalarla ilintili olduğunu savunuyor.

Soylu, 3 Mart’ta yaptığı söz konusu konuşmasında “Avrupa’da, Almanya’da öyle terör örgütünün toplantılarına katılıp da ondan sonra gelip Antalya’da, Bodrum’da, Muğla’da tatil yapanlar var ya, onlar için de tedbir aldık şimdi. Hadi gelsinler bakalım havalimanlarından içerisi girsinler. Gözaltına alıp yallah, öyle kolay değil. Dışarıda hainlik yapıp, içeride, Türkiye’de keyfini, sefasını sürmek bundan sonra kolay değil” ifadelerini kullanmıştı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye için en son Mart ayında güncellediği seyahat uyarılarında “başka bir hesaba ait bir içeriği paylaşmanın ya da beğenmenin dahi” suç sayılabileceği uyarısı yapılmıştı.

NDR, WDR ve Süddeutsche Zeitung’un elindeki bilgilere göre, Türkiye’de yedi Almanya vatandaşı siyasi gerekçelerle tutuklu bulunuyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Trans tutuklu Esra Arıkan'ın talepleri karşılandı, açlık grevini bitirdi
Sonraki Haber
Afganistan'da bomba yüklü araçla saldırı: 18 ölü, 100'den fazla yaralı