Ana SayfaEkolojiUlaştırma Bakanı’ndan yeni havalimanı için ‘şüpheleri doğrulayan’ açıklama

Ulaştırma Bakanı’ndan yeni havalimanı için ‘şüpheleri doğrulayan’ açıklama

HABER MERKEZİ – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, “Yeni havaalanında mevsim geçişlerinde olumsuzluklar yaşanabilir” açıklamasında bulundu. Bakanın bu açıklamasını CHP milletvekili İlgezdi “havalimanının yeri konusunda şüpheleri doğrulayan açıklamalar” diye niteledi. Mayıs ayında inişleri rüzgarın kesmesi sonrası değerlendirmelerde bulunan Kaptan Pilot Altan, yeni havalimanının yerinin yanlış olduğuna dikkat çekmişti. Altan, rüzgar nedeniyle yaşananların esasında sadece bir uyarı olduğunu vurgulamış, havalimanının kışa hazır olmadığını söylemiş ve “Su baskınları olabilir, havalimanı tümüyle su altında kalabilir” demişti.

İnişleri rüzgarın kestiği yeni havalimanı sorunlarla gündeme gelirken, uzmanlardan “Rüzgar nedeniyle yaşananlar sadece bir uyarıydı, yeni havalimanı kışa hazır değil” uyarısı gelmişti.

Konuya dair Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan bir açıklama yaptı.

Turhan, İstanbul Havalimanı’nın açıldığı ilk 69 günde 179 uçağın olumsuz hava koşulları nedeniyle pisti pas geçtiğini söyleyerek durumun vahametini doğruladı.

AA’nın haberine göre, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin soru önergesine yanıt veren Turhan, İstanbul Havalimanı ve yakın çevresinde özellikle ilkbahar ve sonbahar gibi mevsim geçişlerinde kötü hava şartları meydana geldiğini söyledi.

Turhan, bu dönemde trafik akışında uzun süreli beklemeler, pas geçme ve devamında yaşanan divertler (uçuşların yedek meydana yönlendirilmesi) gibi olumsuzluklar yaşanabileceğini açıkladı.

Bakan Turhan, Nisan’da 59, Mayıs’ta 89, Haziran ayının ilk 15 günündeyse 31 uçağın pisti pas geçtiği bilgisini verdi.

Turhan, Nisan’daki 59 pas geçmenin birinin rüzgar kesmesi, Mayıs’taki 89 pas geçmenin 13’ünün rüzgar kesmesi, altısının türbülans, Haziran’ın ilk 15 günlük diliminde yaşanan 31 pas geçmenin birinin rüzgar kesmesi ve birinin türbülans kaynaklı olduğunu belirtti.

“Şüpheleri doğrulayan açıklamalar”

CHP milletvekili İlgezdi ise Turhan’ın yanıtını “havalimanının yeri konusunda şüpheleri doğrulayan açıklamalar” diye tanımladı.

İlgezdi, ayrıca “uzmanların İstanbul Havalimanı’nın yeri konusunda yetkilileri sürekli uyardığını anımsatarak, iniş ve kalkışlarda yaşanan sıkıntıların tesadüf olmadığını” söyledi.


Kaptan pilot uyarıyor: Rüzgar nedeniyle yaşananlar sadece bir uyarıydı, yeni havalimanı kışa hazır değil




Önceki Haber
KESK'lilere biber gazı ve cop: Çok sayıda sendikacı gözaltına alındı
Sonraki Haber
YAŞ kararları açıklandı