Ana SayfaEkolojiVali açıkladı: Hasankeyf ‘güvenlik’ çemberine alınıyor

Vali açıkladı: Hasankeyf ‘güvenlik’ çemberine alınıyor

HABER MERKEZİ – Batman Valisi, 8 Ekim’den itibaren antik kent Hasankeyf’in trafiğe kapatılarak ‘güvenlik’ çemberine alınacağını açıkladı. Hasankeyf Koordinasyonu ise “Bu çember, 12 bin yıllık tarihi ve Dicle Vadisini yok etme çemberidir” diyerek tepki gösterdi.

12 bin yıllık tarihe sahip Hasankeyf, içinde bulunduğu Dicle Vadisi’yle, 50 yıllık ekonomik ömre sahip Ilısu Barajı’nın suları altında bırakılmakla karşı karşıya.

Devlet Su İşleri (DSİ), 18 Temmuz’da Ilısu Barajı’nda kapakları kapatarak su tutma işlemini başlatmıştı.

Cumhuriyet gazetesinden Mehmet Kızmaz’ın haberine göre Batman Valisi Hulusi Şahin, DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Naci Köseli ve Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan ile TOKİ temsilcilerin katıldığı “Yeni Hasankeyf Yerleşim Yeri Koordinasyon Toplantısı”da Hasankeyf ile ilgili açıklamalarda bulundu.

8 Ekim’den itibaren yeni Hasankeyf yerleşkesinin yolunun trafiğe açılacağını ifade eden Batman Valisi, şöyle konuştu:

“Bu yol açılınca eski Hasankeyf yolu trafiğe kapatılacak. Bu tarihten sonra eski yerleşim yerinde artık herhangi bir trafik olmayacak.
“Yeni yolun açılmasıyla beraber eski yerleşim yerini tamamen güvenlik çemberine alacağız. Giriş ve çıkışlara izin verilmeyecek.
“Bu nedenle vatandaşlarımız tüm planlarını karayollarının takvimine uygun şekilde yapmaları gerekiyor. Zaman daralıyor.”

‘Bu çember, 12 bin yıllık tarihi yok etme çemberidir’

Hasankeyf Koordinasyonu ise söz konusu gelişmeyle ilgili Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“Batman Valisi, 8 Ekim’den itibaren Hasankeyf’in trafiğe kapatılarak giriş ve çıkışlara izin verilmeyeceğini, Hasankeyf’in tamamen ‘güvenlik’ çemberine alınacağını söyledi.
“Bu çember, 12 bin yıllık tarihi ve Dicle Vadisini yok etme çemberidir.
“Kabul etmiyoruz. Sessiz kalmayın!”
Previous post
Gazeteci Tahincioğlu'nun analizi: Davutoğlu ne demek istedi?
Next post
Hayat çakıllarla dolu bir yol - Esma Özlen